Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Kollektivtrafikstrateg

Kollektivtrafikstrateg

Kalmar länstrafik

Vi erbjuder

möjligheten att arbeta som en av nyckelrollerna i att driva utvecklingen av kollektivtrafiken i Kalmar län. Som kollektivstrafikstrateg leder du implementeringen, uppföljningen och revideringen av Kalmar läns trafikförsörjningsprogram. Du förbereder beslutsunderlag samt genomför utredningar och analyser med fokus på kollektivtrafik. Du är även delaktig i den långsiktiga kollektivtrafikplaneringen och det systematiska uppföljningsarbetet inom förvaltningen. Handläggning av ärenden och remisser kopplade till kollektivtrafik, infrastruktur, miljö samt andra relevanta områden ingår i arbetsuppgifterna.

Som kollektivtrafikstrateg får du möjlighet att bereda underlag till den politiska organisationen och samverka med andra funktioner inom Region Kalmar län samt med andra aktörer som kommuner, regionala kollektivtrafikmyndigheter samt myndigheter inom verksamhetsområdet.

Tjänsten är direkt underställd trafikdirektören. Arbetet är länsövergripande och placeringsort är antingen Högsby, Kalmar eller Oskarshamn där våra kontor finns. 

Tjänsten kan komma att bli säkerhetsklassad.

Vi söker

dig som har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning mot samhällsplanering, infrastruktur alternativt utbildning med inriktning mot transportsystem/logistik. Det är meriterande med utbildning inom kollektivtrafikplanering, modell- och prognosarbete, utredning och analyser, samt fysisk planering.

För tjänsten krävs erfarenhet av arbete med strategisk utveckling av kollektivtrafik samt/eller framtagande av planerings- och utredningsarbete kopplat till infrastruktur. Vidare krävs en grundläggande förståelse för transportsystemets förutsättningar och de drivkrafter som styr behoven av mobilitet och transporter för dagens och morgondagens resenärer. Erfarenhet av arbete inom en politisk organisation ses som meriterande. 

Som person är du självgående, resultatinriktad, analytisk och har förmåga att sammanväga olika perspektiv. Du ska även kunna utarbeta handlingsalternativ och ta fram välmotiverade beslutsförslag. En god förmåga att utrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning för att kunna utföra jobbet. Då arbetet sker både individuellt och tillsammans med andra så ser vi att du har god social kompetens och är relationsskapande för att kunna etablera och underhålla kontakter och nätverk för samarbete och dialog. Att kunna presentera information och framträda inför åhörare och grupper är ett krav för tjänsten.

Det är av betydelse att du drivs av att arbeta för att skapa ett friskare, tryggare och rikare liv för invånarna i Kalmar län. Ett intresse och engagemang för kollektivtrafikens och samhällets utveckling är något som underlättar i rollen som kollektivstrafikstrateg.

Vår arbetsplats

Kalmar länstrafik är en del av Region Kalmar län och ansvarar för kollektivtrafiken i Kalmar län. Vi som arbetar på Kalmar länstrafik jobbar för att underlätta vardagen för Kalmar läns invånare och besökare. Tillsammans säkerställer vi att det är möjligt att resa till och från bland annat arbete, skola, fritidsaktiviteter och sjukvård.

Vårt ansvar innefattar busstrafik, tågtrafik, sjukresor, färdtjänst, skolresor samt skärgårdstrafik. Trafiken bedrivs tillsammans med upphandlade företag som kör och underhåller fordonen som trafikerar kollektivtrafiken. Vi som jobbar på Kalmar länstrafik är därmed dem som bland annat trafikleder, planerar, och administrerar kollektivtrafiken.
Vi är ca 110 medarbetare på tre olika kontor. Huvudkontoret är placerat i Högsby och det finns kontor i Kalmar och Oskarshamn.

Tillsammans med Region Kalmar läns 7 000 medarbetare verkar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/25

Placering/enhet:

Kalmar länstrafik

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-02-29
Upplysning om tjänsten

Mattias Ask, trafikdirektör

010-2121081
Upplysning om tjänsten

Pernilla de Vries, HR-chef

010-2121110
Upplysning om tjänsten

Britt Wimarsson, Vision

0490-86168

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30