Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Kock Gamleby folkhögskola

Regional bildningsverksamhet

Som kock på Gamleby folkhögskola får du möjlighet att arbeta i ett modernt kök i en riktigt fin skolmiljö! Du arbetar förutom med matlagning även med bakning, utegrill, utflyktskorgar och måltider till skolans deltagare, personal och konferensgäster. Som en del i kökets arbetslag är du medansvarig för kökets målsättning - att erbjuda matsalens gäster bästa möjliga service.

Hos oss lagar vi all vår mat från grunden och har stort fokus på att laga hälsosam och hållbar kost samt erbjuda specialkost utifrån behov. I arbetet ingår också vanligt förekommande uppgifter för storkök som städning, diskning, för- och efterarbete vid måltider samt egenkontroll.

Arbetstiderna är måndag - fredag enligt ett rullande schema, viss kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. 

Om dig

Du har utbildning som kock inom hotell och restaurang och/eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är kunnig, kreativ och har ett stort intresse för matlagning - det ser vi som en förutsättning för framgång i arbetet. Vi ser gärna att du har serveringsvana.

Som person är du positiv, möter folk med ett leende och sprider glädje till din omgivning. Du är en lagspelare som stimuleras av att ge service till andra, arbetet innebär nära samarbete med både kollegorna i köket, skolans kursdeltagare, konferensgäster, leverantörer och övrig personal. Samtidigt klarar du att arbeta självständigt, ta snabba beslut och tål en stressig miljö när den uppstår utan att för den delen tappa noggrannheten i ditt arbete.

Din framtida arbetsplats

Som kock är du en del av arbetslag Kök och du ingår i skolans serviceverksamhet, vilken är en viktig del av den helhet som vi strävar efter för våra deltagare. Du får dagligen möta skolans fantastiska deltagare, vilket innebär möten med människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Tillsammans på skolan skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling där varje deltagare får ett personligt bemötande.

Gamleby folkhögskola har en omfattande verksamhet med allmänna kurser samt kurser med inriktning mot hållbar textil, media och foto. Skolan utbildar dessutom undersköterskor, fritidsledare, socialpedagoger och lärarassistenter. Skolan ligger i Västerviks kommun och allt arbete utgår från våra värdeord ”delaktighet, nyfikenhet och hållbarhet”. På folkhögskolan jobbar cirka 50 medarbetare.

I förvaltningsområdet bildning ingår fem basenheter, biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna erbjuder ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet. Vi är en del av den regionala utvecklingsförvaltningen som tillsammans arbetar för tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/428

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

t.o.m. 2024-12-22

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-08-02
Upplysning om tjänsten

Karolina Gipe Stolth, biträdande skolledare

010-3575813
Upplysning om tjänsten

Joakim Davidsson, Kommunal

010-3575808

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30