Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Kategoriansvarig läkemedelsinköp Sydöstra sjukvårdsregionen

Sydöstra sjukvårdsregionen

Tänk dig att få lyfta blicken och arbeta med strategiska inköp och affärer över ett område så stort som tre regioner. Nu finns den möjligheten i tjänsten som regionalt kategoriansvarig inom läkemedelsinköp i Sydöstra sjukvårdsregionen – ett utvecklande och utmanande arbete i en stor organisation i ständig utveckling. Sydöstra sjukvårdsregionen inkluderar regionerna Östergötland, Jönköping och Kalmar.

I rollen som kategoriansvarig leder du arbetet med att ta fram, utveckla och genomföra långsiktiga inköpsstrategier inom läkemedelsinköp. Du planerar och genomför komplexa förhandlingar, stödjer kollegor i strategiska inköpsfrågor samt ansvarar för dialoger med befintliga och potentiella leverantörer. Allt görs med syftet att agera utifrån det affärsmässigt bästa för hela sjukvårdsregionen. Du kommer även ansvara för genomförande av ett antal upphandlingar per år.

Ditt arbete utförs i nära samverkan med verksamheterna och med sakkunniga kollegor både lokalt, regionalt och nationellt. Du kommer att delta i och i vissa fall leda regionala och nationella nätverk, i syfte att dela och inhämta kunskaper som kan bidra till att lyfta sjukvårdsregionens läkemedelsinköp till nästa nivå. I uppdraget ingår även att utveckla och optimera befintliga processer och metoder med målet att överträffa våra interna kunders önskemål.

Tjänsten kan komma att säkerhetsprövas.

Om dig

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, juridik, inköp/upphandling eller annan för rollen relevant utbildning. Du har också minst fem års erfarenhet av kvalificerat strategiskt inköp. Du har ett professionellt och affärsmässigt förhållningssätt genom att agera serviceinriktat, lyhört och strukturerat. Du är van att arbeta självständigt, har god förmåga att ta egna initiativ och är trygg med att fatta egna beslut. Du är också bekväm med att förankra dina idéer på en högre organisatorisk nivå för att de sedan ska kunna genomföras på ett framgångsrikt sätt. Du arbetar resultatorienterat och följer upp samt redovisar resultat och utfall av ditt arbete på ett strukturerat och pedagogiskt vis. 

Din framtida arbetsplats

Detta är en samrekrytering i sydöstra sjukvårdsregionen, vilket innebär att du i denna tjänst kan utgå från någon av våra tre regioner Östergötland, Jönköping eller Kalmar. Oavsett placering kommer du att arbeta med många kontaktytor både internt och externt. Du blir en viktig del i en arbetsgrupp med flera olika yrkesroller inom inköp och du kommer ha goda förutsättningar för att kunna påverka inom ditt yrkesområde.

Här kan du läsa mer om våra regioners samarbete i Sydöstra sjukvårdsregionen.

Tjänsten söker du i Region Kalmar läns rekryteringsverktyg via länken nedan i annonsen. 
Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/412

Placering/enhet:

Sydöstra sjukvårdsregionen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-08-18
Upplysning om tjänsten

Jesper Zetterström, Region Kalmar

070-8398065
Upplysning om tjänsten

Rickard Alenbratt, Region Östergötland

073-0762298
Upplysning om tjänsten

Carina Mattsson Sandberg, Region Jönköping

076-7243996

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30