Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Hygienläkare med klinisk tjänst

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Som hygienläkare,

på minst 50% ingår du i den Vårdhygieniska enheten i Region Kalmar län, som arbetar tillsammans med vårdgivaren för att förhindra att smittspridning uppstår och att förebygga uppkomst av vårdrelaterade infektioner hos patienter, vårdtagare och personal. Du kommer att arbeta med att samordna och utveckla det viktiga vårdhygieniska arbetet i nära samarbete med hygiensjuksköterskorna, där du tar strategiska beslut och fastställer vårdhygieniska riktlinjer. En stor del av arbetet består av rådgivning, undervisning och information till chefer och vårdpersonal. Som hygiensläkare övervakar du aktuellt infektions- och resistensläge. Samverka med ledning i region, kommuner och nationella grupper. I arbetet ingår också utredning och rådgivning vid infektionsutbrott. Informationsspridning i media och kontakt med press kan vara aktuellt.

Arbetet är utåtriktat, självständigt och omväxlande, där akut uppkomna frågeställningar och utbrott varvas med mer långsiktigt och strategiskt vårdhygieniskt arbete. Ditt arbetsområde omfattar verksamheter inom regionen såväl som kommuner. Vi erbjuder introduktion, bredvidgång och överlämning inför en planerad pensionsavgång. Genom strukturerad fortbildning, samverkan med andra enheter och nätverk utvecklas du i din roll som hygienläkare hos oss.

Klinisk tjänst,

på upp till 50% erbjuds inom din specialitet på en av våra kliniker. Deltidsarbete eller i kombination med andra arbetsuppgifter är möjligt, exempelvis som biträdande smittskyddsläkare, med Strama (15%) eller forskning. Ange eventuella önskemål i ansökan.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare, med specialistutbildning inom infektionsmedicin, Klinisk mikrobiologi, Klinisk bakteriologi eller virologi. Specialistkompetens inom vårdhygien är meriterande. Du ska ha en god förmåga att samarbeta, men även att arbeta självständigt. Du ska vidare vara utåtriktad och intresserad av undervisning och utvecklingsarbete. Arbetsuppgifterna förutsätter att du har datorvana och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Som hygienläkare,

kommer du att arbeta på avdelningen Smittskydd och Vårdhygien, Diagnostiskt centrum med placering i Kalmar. Vårdhygien utgör en länsövergripande expertfunktion som ska bistå vårdens medarbetare till en god och säker vård. Dina närmsta kolleger i Vårdhygien är två hygiensjuksköterskor i Kalmar och två hygiensjuksköterskor i Västervik. Vi har verksamhet i hela Region Kalmar län och du utgår ifrån Länssjukhuset i Kalmar, där du arbetar mest. Vi träffas dagligen på videomöte tillsammans med avdelningschef och har ett nära samarbete inom avdelningen som inkluderar smittskyddsläkare, biträdande smittskyddsläkare, tre smittskyddssjuksköterskor och kommunikatör. Läkarna är varandras ställföreträdande vid semester och korttidsfrånvaro. Vårt digitala arbetssätt gör det möjligt att stundtals arbeta på distans. 

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än sex miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/252

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%. Deltidsarbete i kombination med andra arbetsuppgifter är möjligt.

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-04-21
Upplysning om tjänsten

Per-Åke Jarnheimer Olsson, Hygienöverläkare

010-3581440
Upplysning om tjänsten

Henrik Engström, Avd.chef Smittsk. och vårdhygien

010-3588252
Upplysning om tjänsten

Johan Karlsson, Läkarföreningen

010-3588828

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30