Hjälpmedelskonsulent

Regionservice

Vi erbjuder

Nu har du chansen att vara med i vårt team på Hjälpmedelsverksamheten. Du som hjälpmedelskonsulent är med vid utprovning och/eller anpassning av hjälpmedel i samverkan med patient, anhörig, förskrivare och hjälpmedelstekniker. Ditt ansvarsområde är att kombinera medicinsk kunskap och sortimentskännedom med brukarens specifika behov. På så sätt är du med och bidrar till bättre livskvalitet för personer med funktionsnedsättning.

I rollen får du även:

  • bidra med expertkunskap i hjälpmedelsfrågor
  • leda och driva marknadsbevakning och sortimentsurval
  • bidra med din kompetens vid upphandling av hjälpmedel
  • hålla i utbildningstillfällen för regionens förskrivare
  • aktivt delta i förbättringsarbete
  • utveckla rutiner och vägledningar som stöd vid förskrivning

 

Vi söker

Dig som är legitimerad arbetsterapeut (sjukgymnast/fysioterapeut) och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med tekniska hjälpmedel. Du arbetar bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och hittar lösningar på problem på ett konstruktivt sätt.

Du är självständig, engagerad och tar ansvar för ditt arbete samt har god förmåga att förmedla information på ett pedagogiskt sätt. I vårt team delar du med dig av din kunskap och bidrar med energi och arbetsglädje. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper så vi får rätt person till vårt team.

B-körkort krävs då arbetet medför resor i tjänsten.

Vår arbetsplats

Hjälpmedelsverksamheten är länsövergripande och vi har Hjälpmedelscentraler både i Västervik och Kalmar. Nu söker vi en hjälpmedelskonsulent till Västervik.

Vi är en del av Regionservice, som består av 500 medarbetare från flera olika yrkesgrupper med specialkompetens inom olika områden. Tillsammans ansvarar, utför och utvecklar vi servicetjänster för Region Kalmar läns verksamheter.
Vi och våra 7 000 kollegor på Region Kalmar län jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/40

Placering/enhet:

Regionservice

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-02-28

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Ingrid Tegnell

0490-874 60
Upplysning om tjänsten

Linnéa Wedin

0480-815 96

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30