Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Fotterapeut, medicin

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Arbetet som fotterapeut på medicinkliniken är varierande och självständigt. Du kommer arbeta med förebyggande fotvård i form av bedömning, uppföljning och ibland livslång behandling inom specifika diagnosgrupper. Vi är organiserade i ett multidisciplinärt fot team som har månatliga träffar för kunskapsutbyte. I uppdraget ingår även viss behandling av sår. Vi har även ett gott samarbete med Team Olmed dit vi remitterar patienter för ortopedtekniska bedömningar och  åtgärder. Sysselsättningsgraden kan variera utifrån behov, uppdraget är tidsbegränsat men det kan finnas möjlighet till förlängning.

Vi söker

Till detta uppdrag söker vi dig med adekvat utbildning till medicinsk fotterapeut. Är du dessutom utbildad undersköterska eller har både vidareutbildning och erfarenhet av diabetesfotvård och /eller sårvård är det meriterande. Vi ser gärna att du har en god samarbetsförmåga och samtidigt kan arbeta självständigt. Är du positiv, tydlig, flexibel och ansvarstagande kan du vara den vi söker. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Vi tillämpar löpande urval, tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag. Vi är nyfikna på dig - varmt välkommen med din ansökan till oss!

Vår arbetsplats

För den medicinska fotvården på Västerviks sjukhus ansvarar medicinkliniken. Kliniken består av tre avdelningar, en dialysmottagning och två medicinmottagningar. På medicinkliniken arbetar ca 230 medarbetare med alla professionerna inräknade. Vi är en stor klinik men med ett nära samarbete över gränserna. Fotvården ligger på den mindre medicinmottagningen där man även har specialiteterna inom sårvård, strumpmottagning, spasticitetsmottagning, demensvård och vård av ryggmärgsskadade. Arbetsplatsen kännetecknas av bred kompetens, erfarenhet, engagemang och arbetsglädje. 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/1030

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid/Deltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-01-21
Upplysning om tjänsten

Linda Berggren, Avdelningschef

0490-87055
Upplysning om tjänsten

Elin Wallinder, Kommunal

0490-86993

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30