Ekonomiassistent

Kalmar länstrafik

Vi erbjuder

dig ett omväxlande och utvecklande arbete i en spännande miljö och bransch som är under förändring. Placering är på vårt kontor i Högsby. 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat löpande ekonomiarbete såsom hantering av fakturering och bokföring, arbete med kontroll, rapportuttag och registrering i något eller några av regionens IT-produktionssystem, diarie- och posthantering, inköp och beställningar samt viss medverkan i bokslutsarbete.

Vi söker

dig som har lägst avslutad gymnasieutbildning inom ekonomi och det är önskvärt att du har ett par års arbetslivserfarenhet inom arbetsområdet. Du är en person som gillar siffror och att arbeta strukturerat och noggrant, har god datorvana och behärskar MS Office bra. Du behöver också vara intresserad av att kunna lära dig vissa av våra andra IT-system. Erfarenhet av ekonomisystemet Raindance är meriterande.

Som person trivs du med att arbeta i grupp, men kan även arbeta självständigt. Struktur och ordning och reda är också självklart för dig. Vi vill att du är engagerad och vill lära dig, och tror att du tycker det är spännande att få jobba och utvecklas inom det i en stor organisation. För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du är noggrann och har en hög serviceförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Tjänsten som ekonomiassistent finns placerad på Kalmar länstrafiks ekonomifunktion där det idag finns sex ekonomer och administratörer, som arbetar med allt från diariet och löpande ekonomihantering till övergripande ekonomifrågor för Kalmar länstrafik och region Kalmar län.

Kalmar länstrafik är en del av Region Kalmar län och ansvarar för kollektivtrafiken i Kalmar län. Vi som arbetar på Kalmar länstrafik jobbar för att underlätta vardagen för Kalmar läns invånare och besökare. Tillsammans säkerställer vi att det är möjligt att resa till och från bland annat arbete, skola, fritidsaktiviteter och sjukvård.

Vårt ansvar innefattar busstrafik, tågtrafik, sjukresor, färdtjänst, skolresor samt skärgårdstrafik. Trafiken bedrivs tillsammans med upphandlade företag som kör och underhåller fordonen som trafikerar kollektivtrafiken. Vi som jobbar på Kalmar länstrafik är därmed dem som bland annat trafikleder, planerar, och administrerar kollektivtrafiken.
Vi är ca 110 medarbetare på tre olika kontor. Huvudkontoret är placerat i Högsby och det finns kontor i Kalmar och Oskarshamn.

Tillsammans med Region Kalmar läns 7 000 medarbetare verkar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/217

Placering/enhet:

Kalmar länstrafik

Anställningsform:

Visstidsanställning (kortare än 3 månader)

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-03-19
Upplysning om tjänsten

Jan Hägersand

010-2121111
Upplysning om tjänsten

Pernilla de Vries

010-2121110

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30