Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Chef IT applikation

Chef IT applikation

IT- förvaltningen

Vi erbjuder dig en bred roll som chef inom Region Kalmar läns IT-verksamhet med ansvar för planering, ledning och samordning inom enheten IT applikation som består av två team inom teknisk systemförvaltning. Enheten har det tekniska ansvaret för cirka 400 IT-system och hela deras livscykel, vilket innebär införande av nya system, förvaltning och vidareutveckling av befintliga system som används av Region Kalmar läns alla verksamheter.  Enheten har cirka 30 medarbetare.

Vi vill att du som chef leder, samordnar och utvecklar enhetens verksamhet och ansvarar för att uppsatta mål förverkligas tillsammans med medarbetarna. Du har förmåga att stimulera och entusiasmera medarbetarna till att arbeta med ständiga förbättringar för att nå bra resultat. Arbetet spänner över ett brett område och innehåller allt från dagliga operativa frågor till övergripande strategier och planer. Du är väl förtrogen med ett processorienterat arbetssätt och säkerställer att införda processer efterlevs.

Som chef kommer du också inneha rollen Objektägare IT för ett eller två objekt i den samverkansmodell som finns mellan verksamhet och IT inom Region Kalmar län.  Objektägare IT är en viktig roll i digitaliseringen där du inom objekten ansvarar för att verksamhetens behov av IT-lösningar möts samt att budget och resurser finns.

Du ansvarar inför IT-direktören för enhetens verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö och du ingår i ledningsgruppen. Din arbetsplats är i våra lokaler i centrala Kalmar. 

Om dig

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning alternativt annan utbildning samt yrkeserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av komplexa systemmiljöer i större verksamheter och det är meriterande om du har lett förändringsprojekt inom IT. Du förstår vad teknisk systemförvaltning innebär och har en övergripande förståelse för hur serveroperativsystem, databaser och säkerhetsmekanismer fungerar och samexisterar. Du kan tolka verksamhetens behov och översätta dem till lösningar samt har en god förmåga att se helheter.

Du har chefserfarenhet med personalansvar, goda ledaregenskaper samt en utvecklad förmåga att engagera och leda mot gemensamma mål. Du värderar samarbete och är bra på att skapa effektiva team och att utveckla medarbetare. Som person är du lösningsorienterad och engagerad i din roll. Du tycker om att jobba strukturerat och systematiskt. Resultat är för dig lika viktigt som relationer. Din kommunikativa förmåga är god och du uttrycker dig väl i såväl tal som skrift.

Region Kalmar läns värdegrund är: öppet, engagerat och kunnigt, och dessa värdeord vill vi att ditt ledarskap ska präglas av. Som chef förväntas du förena rollerna som ledare, strateg och chef och du bidrar aktivt till det ständigt pågående utvecklingsarbete som vi har i hela vår organisation. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Vi påbörjar urval och kallar till intervjuer i mitten av augusti. 

Din framtida arbetsplats

Jobba med IT som gör samhällsnytta! IT-förvaltningen finns till för att underlätta för de olika verksamhetsområdena så att de kan sätta patient och invånare i fokus. Det ställer extremt höga krav på den IT vi levererar. Vårt uppdrag är att ansvara för en tillgänglig och säker IT-miljö samt att i nära samverkan med Region Kalmar läns alla verksamheter driva och stödja arbetet med digitaliseringens möjligheter. I IT-förvaltningen finns cirka 180 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/400

Placering/enhet:

IT- förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-07-31
Upplysning om tjänsten

Per Engström

010-3580257
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

010-3580000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30