Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Biträdande avdelningschef, Vuxenpsykiatri söder

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Vi söker nu en biträdande avdelningschef som ska utgöra en basenhetsresurs och som tillsammans med kollegor och medarbetare vill vara med och utveckla den psykiatriska vården i Kalmar.

Arbetet innebär att leda och planera arbetet tillsammans med avdelningscheferna, fördela och delegera arbetsuppgifter med hänsyn till personalens yrkesutbildning, erfarenheter och kapacitet. Arbetsuppgifter kan bl.a. innefatta:

  • Arbeta enligt Riktlinje: ”Arbeta som chef i Region Kalmar län”
  • Delta i processarbete kopplat till hela basenheten, men inledningsvis med fokus på öppenvården
  • Behjälplig med schemaplanering för arbete och utbildning
  • Behjälplig med sommarplanering och i introduktion/uppföljning
  • I samverkan med bemanningskoordinator hantera akut och planerad frånvaro
  • Arbete i personal- och lönehanteringssystemet Heroma
  • Kontakt med lönekonsult, HR etc. vid behov
  • Stöd med planering av hospitering/utbildning
  • Vid behov gå in kliniskt inom din grundprofession
  • I viss mån ersätta ordinarie avdelningschefer, vid deras frånvaro.

Du kommer vara direkt underställd verksamhetschefen vid Vuxenpsykiatri söder.

Vi söker

Du är leg. sjuksköterska med vidareutbildning (VUB) inom psykiatri. Erfarenhet av ledarskapsrollen är liksom genomgången eller pågående chefstrainee inom regionen meriterande, men inte något krav. Som person är du flexibel, initiativtagande och med god samarbetsförmåga. Du har struktur i ditt arbetssätt och planerar och prioriterar ditt arbete effektivt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Förordnandet som biträdande avdelningschef är tidsbegränsat till 1 år (med eventuell möjlighet till förlängning) och du får en tillsvidareanställning i din grundprofession inom Region Kalmar län.

Urval kommer att ske löpande, så vänta inte med din ansökan!

Vår arbetsplats

Basenheten Vuxenpsykiatri söder består av tre slutenvårdsavdelningar, tre öppenvårdsmottagningar och tre behandlingsenheter. Totalt arbetar ca 220 medarbetare med olika professionsbakgrund inom basenheten.

Vi ingår i psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård. Vi arbetar utifrån visionen: En specialistpsykiatri i framkant.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling.

Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/263

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-04-14
Upplysning om tjänsten

Ulrika Rosenqvist, verksamhetschef

010-3581475

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30