Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Avdelningschef steriltekniska enheten

Länssjukhuset i Kalmar

Välkommen till en spännande roll i en kundorienterad och högteknologisk verksamhet! Med anledning av kontinuerligt växande uppdrag samt omfattande investering i ny utrustning och tillhörande ombyggnation inför vi en ny tjänst som avdelningschef för den steriltekniska enheten. Du kommer att få en nyckelroll i planeringen framåt men givetvis även i den dagliga verksamheten, där vi tillhandahåller sterila instrument och utrustning till sjukhuset, primärvården och andra kunder. Uppdraget innebär stort genomflöde vilket ställer höga krav på välfungerande processer.

Som avdelningschef ansvarar du för arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten i nära samarbete med verksamhetschef, avdelningschefskollegor och medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen på Anestesi- och intensivvårdskliniken och är direkt underställd verksamhetschefen. I rollen ingår personalansvar för 15 medarbetare som är steriltekniker och undersköterskor.

Vi strävar efter ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. Detta innebär att vara ett föredöme som motiverar sin omgivning och skapar delaktighet genom att befinna sig nära verksamheten.

Tjänsten kan kombineras med exempelvis kliniskt arbete, enligt överenskommelse. Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder en tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

I denna rekrytering tillämpar vi tester i vårt urval såsom problemlösnings- och personlighetstest som mäter arbetsprestation och beteenden i arbetslivet.

Om dig

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Du har flera års erfarenhet inom ditt yrke. Chefserfarenhet eller deltagande i Region Kalmar läns traineeutbildning är önskvärt.

Som ledare är du rak och tydlig. Du är duktig på att samarbeta och skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och initiativ tas tillvara hos medarbetarna. Vi vill att du är intresserad av processinriktat arbete med våra kunder och slutanvändare i fokus. Du kan fatta självständiga beslut, tar tag i problem och planerar ditt arbete på ett strukturerat sätt. Vidare är du resultatorienterad och arbetar för att uppnå gemensamma mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din framtida arbetsplats

Steriltekniska enheten är en del av Anestesi- och intensivvårdskliniken och har som huvudsakligt uppdrag att rengöra, kontrollera och sterilisera instrument till våra kunder. Vi servar sjukhusets operationsavdelning, vårdavdelningar och mottagningar samt hälsocentralerna i södra länet och ett flertal externa kunder. Vi har högt ställda kvalitetskrav och följer de normer och standarder som finns för den steriltekniska verksamheten. Anestesi- och intensivvårdskliniken innefattar sjukhusets centraloperationsavdelning, intensivvårdsavdelningen och steriltekniska enheten. Kliniken har totalt ca 220 medarbetare. På kliniken råder ett gott utvecklings- och fortbildningsklimat där egna projekt uppmuntras.

Länssjukhuset i Kalmar är ett av tre sjukhus i Kalmar län. Sjukhuset är ett akutsjukhus med specialistvård, förlossningsvård och BB. Här arbetar drygt 2300 personer för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/497

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-08-18
Upplysning om tjänsten

Harald Persson

010-3581124
Upplysning om tjänsten

Larita Wigander, Kommunal

0490-86230

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30