Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Avdelningschef bemanningsenheten

Avdelningschef bemanningsenheten

Länssjukhuset i Kalmar

Vi söker dig som vill vara med och utveckla bemanningsenheten. Avdelningschefstjänsten är nyinrättad och du kommer att spela en viktig roll för att strukturera och planera bemanningsenhetens arbete på länssjukhuset. I rollen som avdelningschef är det viktigt med helhetstänk över hela sjukhuset och dess framtida vårdbehov. Som avdelningschef arbetar du nära respektive avdelningschef på avdelningar och mottagningar i verksamheten för att matcha behov med rätt kompetens.

I tjänsten ingår 25 procent som Heromasamordnare vilket innebär att du samverkar med andra Heromasamordnare, både inom och utanför förvaltningen. I rollen ingår även utveckling av systemstödet i Heroma samt chefssupport.

Som avdelningschef ansvarar du för enhetens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. Du har nära samarbete med  bemanningskoordinator och även verksamhetschefen som du är underställd. I rollen ingår personalansvar för cirka 30 medarbetare som är sjuksköterska, undersköterska, medicinska sekreterare och bemanningskoordinator.

Centralt är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession. I denna rekrytering tillämpar vi tester i vårt urval såsom problemlösnings- och personlighetstest som mäter arbetsprestation och beteenden i arbetslivet.

Om dig

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Vi ser att du har flerårig erfarenhet inom ditt yrke. Chefserfarenhet eller deltagande i Regionens traineeutbildning är önskvärt.

Vi söker en trygg person som ger tillit till sina medarbetare och som är duktig på att bygga relationer och samarbeta med andra. Du är en tydlig ledare som lyssnar in dina medarbetares synpunkter. Du kan fatta självständiga beslut, tar tag i problem och planerar ditt arbete på ett strukturerat sätt. Du arbetar alltid kund- och patientfokuserat när beslut fattas och har god förmåga till helhetssyn. Vidare vill vi att du är intresserad av att utveckla verksamheten och är drivande i förbättringsarbeten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din framtida arbetsplats

Bemanningsenhetens uppdrag handlar om att täcka frånvaro med kvalificerad och flexibel personal. Medarbetarna täcker upp vid främst korttidsfrånvaro och hög arbetsbelastning men även på längre sikt vid behov. Arbetet sker på avdelningar, mottagningar och hälsocentraler. Bokningar sker vanligtvis med två veckors framförhållning. I vårt gäng ingår både sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Ett arbete hos oss innebär det bästa av två världar, en egen arbetsplats i form av bemanningsenheten men samtidigt också hela sjukhuset. Det ger många fina kollegor och ett brett kontaktnät.

Vi har ett eget avtal som ger medarbetarna så kallad årsarbetstid samt ett lönetillägg. Ersättning för förskjuten arbetstid och övertid utgår inte.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/211

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-04-03
Upplysning om tjänsten

Lisa Arvefalk Rudestig

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Monika Flemk, Kommunal

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Mia Johansson, Vision

0480-81000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30