Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Avdelningschef barn- och ungdom

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder dig en roll på en välbemannad klinik med stort engagemang där samverkan står i fokus. Som avdelningschef för barn- och ungdomskliniken ansvarar du för enhetens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten. Ditt arbete ska leda till en god och säker vård för patienterna där vår värdegrund ligger i fokus. Vår ambition är att alla chefer har ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att du ska vara ett föredöme som skapar delaktighet, inspirerar och motiverar din omgivning. Du är en del av klinikens ledningsgrupp, är underställd verksamhetschefen och har nära samverkan med de tre andra avdelningscheferna. I rollen ingår personalansvar för ca 15 medarbetare som arbetar som barnsjuksköterskor. I framtiden kan även chefsansvar för medicinska sekreterare och förskollärare bli aktuellt.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Om dig

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet inom ditt yrke. Chefserfarenhet, deltagande i regionens chefsakademi eller annan motsvarande utbildning är önskvärt.

Som person är du positiv, analytisk och intresserad av att leda i förändringsarbete. Du är duktig på att samarbeta och skapa goda relationer och nyfiken på att lära nytt. Vidare är du lyhörd och ser till att delaktigheten tas tillvara hos medarbetarna och ser värdet av samtliga professioner. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din framtida arbetsplats

Barn- och ungdomskliniken ger specialiserad vård till barn och ungdomar 0-18 år som har medicinska sjukdomar. Vi erbjuder omhändertagande av patienter under hela dygnet, årets alla dagar. Vi har dagvårdsverksamhet, mottagningsverksamhet, egna slutenvårdsplatser samt en egen akutmottagning i moderna och välutrustade lokaler. På kliniken arbetar drygt 140 medarbetare. På Barn- och ungdomskliniken arbetar drygt 140 medarbetare inom olika yrkesgrupper med barn i alla åldrar och deras familjer. Familjen kring det sjuka barnet är en självklar del i vårdarbetet och vi främjar vård nära hemmet för patientens bästa. Specialiteten är bred, kontaktytorna är många och likaså diagnoserna – här lär vi oss nytt varje dag!

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/269

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-04-21
Upplysning om tjänsten

Petra Hornstra van Echtelt, verksamhetschef

Telefon010-3584629
Upplysning om tjänsten

Emma Eskelinen, Vårdförbundet

010-3580000(vxl)
Upplysning om tjänsten

Sofia Danielsson, Vision

010-3580000(vxl)

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30