Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Arbetsterapeut habiliteringen

Länssjukhuset i Kalmar

Söker du dig till en arbetsplats med frihet under ansvar och arbete med stor variation?

Som arbetsterapeut i vårt team arbetar du med habiliterande insatser utifrån patienternas individuella behov och i nära samarbete med deras familjer och nätverk. Hos oss sker de arbetsterapeutiska insatserna både utifrån egen profession och tvärprofessionellt i teamet för att skapa förutsättningar för individens utveckling, lärande, självständighet och delaktighet. Du kommer ingå i småbarnsteamet vilket innebär att arbetet mestadels kommer rikta sig till den målgruppen.

I din roll som arbetsterapeut ansvarar du för utredning, bedömning, behandling samt utprovning och förskrivning av hjälpmedel. Till arbetsuppgifterna hör även insatser kring finmotorik. Du utfärdar intyg för exempelvis bostadsanpassningsbidrag samt ger insatser gällande tidshantering och sömn. Som arbetsterapeut erbjuds du stor variation i arbetet där ingen arbetsdag är den andra lik. Du erbjuds möjlighet att planera din arbetsdag fritt under ansvar. Vi erbjuder alla våra nya medarbetare en introduktion samt stöd från en yrkes- och teammentor. Dessutom erbjuder vi även regelbundna yrkesträffar och möjlighet till vidareutveckling. Våra team kännetecknas av engagerade kollegor som är starkt motiverade till att vilja göra skillnad i människors liv.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på 100% med start enligt överenskommelse. Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du är intresserad av att bli en av oss! Läs gärna mer om våra förmåner här

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och välkomnar ansökan från dig som är såväl nyexaminerad som erfaren i yrkesrollen. Du besitter god samarbetsförmåga och är kommunikativ då du i arbetet kommer ingå i ett tvärprofessionellt team och även ha extern kontakt utanför den egna verksamheten. Dessutom har du ett gott pedagogiskt förhållningssätt, är engagerad och intresserad av att hjälpa människor att kunna leva ett funktionellt liv. Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete inom habilitering och med individer med medfödd eller tidigt förvärvad funktionsnedsättning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Din framtida arbetsplats

Habiliteringen är specialistverksamheten som ger stöd till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar samt deras anhöriga. Vår verksamhet vänder sig till individer med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som är kopplade till individens nedsatta intellektuella- och neuropsykiatriska tillstånd eller rörelsehinder. Genom vårt kognitiva stöd hjälper vi individer att lättare förstå, minnas, tänka, planera och hantera tid samt skapa struktur i deras vardag. I våra tvärprofessionella team ingår arbetsterapeuter, kuratorer, logopeder, läkare, psykologer, fysioterapeuter/sjukgymnaster, sjuksköterskor och specialpedagoger. Teamet har också tillgång till medicinsk sekreterare och tekniker. Habiliteringen arbetar inom södra Kalmar län och är lokaliserad på Länssjukhuset i Kalmar.

Arbetstiden är förlagd måndag till fredag under dagtid.

 

 

 Länssjukhuset i Kalmar är ett av tre sjukhus i Kalmar län. Sjukhuset är ett akutsjukhus med specialistvård, förlossningsvård och BB. Här arbetar drygt 2300 personer för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/478

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-08-31
Upplysning om tjänsten

Magnus Svahn

010-358-4689
Upplysning om tjänsten

Johanna Rydhage

010-358-1778

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30