Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Arbetsmiljöingenjör

Regionstab

 

Är du redo för en ny utmaning där du kan göra skillnad i arbetsmiljön för en hel region? Region Kalmar söker nu en engagerad och kunnig arbetsmiljöingenjör som brinner för att skapa en trygg och hälsosam arbetsmiljö!

Dina arbetsuppgifter:

Som arbetsmiljöingenjör i Region Kalmar kommer du att ha en central roll i att stödja regionen på övergripande nivå samt vara ett stöd för HR, chefer och medarbetare. Du kommer att vara vårt expertstöd i arbetet med att uppfylla myndighetskrav, lagar och förordningar, samt att ständigt utveckla och förbättra arbetsmiljön. Du kommer att vara en aktiv samarbetspartner i regionens systematiska arbetsmiljöarbete.

Din vardag kommer att vara varierad och inkluderar rådgivning vid upphandlingar, genomförande av yrkeshygieniska undersökningar och mätningar, samt kartläggningar och riskbedömningar inom områden som buller, belysning, inomhusklimat och byggnadsrelaterad ohälsa, ventilation, vibrationer och kemikalier. Du kommer även att hålla föreläsningar och utbildningar för regionens chefer och medarbetare.

Om dig

Du har en eftergymnasial examen inom relevanta områden, kompletterad med en arbetsmiljöingenjörsutbildning eller motsvarande relevant utbildning och vi ser gärna att du har några års erfarenhet från företagshälsovård. Du har erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljöfrågor och kunskap om gällande lagar och förordningar. För att lyckas i rollen är du van att arbeta självständigt och tar ansvar för ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en helhetssyn, arbetar långsiktigt och ser vikten i att skapa goda och varaktiga relationer med våra verksamheter.

Du har förmågan att samarbeta och kommunicera effektivt med olika intressenter, och kan arbeta självständigt såväl som i team. Du är också van att arbeta konsultativt och bidrar med din kompetens till kollegor såsom företagssköterskor, företagsläkare, ergonomer, psykologer och socionomer. Vi värdesätter teamarbete högt och ser gärna att du är en person som kan stärka och utveckla vårt team ytterligare.

Vi befinner oss i ett spännande skede där vi satsar på att utveckla och förbättra våra arbetsprocesser genom processorientering. Vi strävar efter att ständigt förbättra våra rutiner, och du kommer att vara viktig i detta arbete tillsammans med vårt team.

Du har mycket god vana att formulera dig i tal och skrift på svenska och engelska, inte minst vid analyser, rapporter och sammanställningar. God datorvana i Officepaketet är en förutsättning för detta arbete.

 

Nu är det semestertider vilket kan göra det svårt att nå oss. Om du har frågor om tjänsten når du oss lättast igen efter V 31. 

Din framtida arbetsplats

Arbetsmiljö och Hälsa är Region Kalmar läns inbyggda företagshälsa. Vi är drygt 20 medarbetare fördelade på två team, ett i Västervik och ett i Kalmar, vi har också lokaler i Oskarshamn som vi gemensamt bemannar. Vårt uppdrag är att vare en oberoende och neutral resurs som på kort och lång sikt stödjer Region Kalmar län i arbetet med att realisera målet att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser.
Vi erbjuder en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö med engagerade kollegor, möjlighet att påverka och förbättra arbetsmiljön för många anställda samt fortbildning och utvecklings-möjligheter inom arbetsmiljöområdet. Vi genomför insatser på individ- grupp- och organisationsnivå som främjar hälsa, förebygger risker för ohälsa och olycksfall samt rehabiliterar åter till arbetslivet.

Vår enhet är en del av Regionstaben som består av 140 medarbetare med kompetens inom bland annat ekonomi, juridik, HR, kommunikation, planering, samordning, hållbarhet och säkerhet. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra tillvaron för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer och förvaltningar.

Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi är över 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Hos oss får du många förmåner och ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/482

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-08-11
Upplysning om tjänsten

Ylva Gorton

010-3584322
Upplysning om tjänsten

Petra Elfström

010-3586661
Upplysning om tjänsten

Thomas Nyabako

010-3584613

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30