Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Analytiker

Regional utveckling

Vi erbjuder

Vill du ha en viktig roll i framtagandet av analyser som ligger till grund för vägval och beslut inom regional utveckling? Är du en analytiker som är intresserad av samhället och dess utveckling? Då är du välkommen med din ansökan till tjänsten som analytiker hos oss! 

Du kommer att bli en del av analytikerfunktionen inom Regional utvecklingsförvaltning som tillsammans specificerar hur information ska analyseras, sammanställas och presenteras i projekt inom det regionala utvecklingsuppdraget. Du är ett stöd i framtagandet av underlag som ligger till grund för politiska beslut i form av strategier och handlingsplaner med mera. Uppdragen du utför omfattar olika politikområden med fokus på hållbar utveckling. I rollen ingår också att skriva rapporter och muntligt föredra resultat av analyser. Du ingår i ett team med tre analytiker men utför arbete i nära samarbete med flera andra funktioner inom Region Kalmar län.

Vi söker

Vi söker dig som har akademisk examen på lägst kandidatnivå inom samhällsvetenskap, till exempel inom nationalekonomi eller statsvetenskap, eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med utrednings- och analysarbete, gärna i offentlig sektor, samt av att hantera och analysera stora datamängder inklusive datainsamling, analys, visualisering av data och rapportskrivning. Ditt arbete bygger på din analytiska förmåga, noggrannhet och ditt självständiga driv. För att lyckas i uppdraget har du en god förmåga att förstå helheten, men klarar samtidigt av att växla mellan olika perspektiv och förstår att även detaljer är viktiga. Vi arbetar med databaser och statistiska programvaror som R, Stata. Power BI och ARCGIS, så vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i dessa eller liknande program. 

Samarbete och samverkan är viktigt i rollen som analytiker och du har därför ett konsultativt förhållningssätt och är en lagspelare. Du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt och är lösningsfokuserad. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, du är pedagogisk och kan beskriva komplicerade samband på ett begripligt sätt.

Tjänsten innebär en del resor både i och utanför länet.

Vår arbetsplats

Tjänsten är placerad i basenheten Ledningsstöd som är den regionala utvecklingsförvaltningens administrativa stab. Här arbetar vi med administrativt stöd till förvaltningens chefer och verksamhet. Ledningsstöd ansvarar för de interna processerna samt bereder olika underlag inom det administrativa området.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor; Gamleby, Högalid, Vimmerby och Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2024/39

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2024-02-16
Upplysning om tjänsten

Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör

0480-448367

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30