Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Sök och hitta mottagningar

På webbplatsen 1177.se hittar du kontaktuppgifter till alla våra vårdmottagningar. Där finns även annan information du behöver om hälso- och sjukvård.

På 1177.se hittar du också information om din hälsa och råd om egenvård. Du kan läsa om sjukdomar, behandlingar, avgifter, regler och rättigheter. Behöver du telefonnummer, karta eller vägbeskrivning till ett mottagning eller hälsocentral väljer du hitta mottagning på 1177.se. Där kan du också hitta och jämföra vårdmottagningar och använda e-tjänster för att kontakta vården. Du kan även att ställa en anonym fråga och få ett personligt svar. Om du istället ringer 1177 får du råd av en sjuksköterska eller hjälp vart du ska vända dig om du behöver vård. När hälsocentralen är stängd kan du söka vård på våra jourcentraler genom att ringa 1177 på telefon. Numret fungerar i hela landet – dygnet runt, årets alla dagar.

Frågor och svar

Jag vet inte vilken mottagning som jag ska vända mig till för att få hjälp. Hur ska jag gå tillväga?

Det finns många olika slags mottagningar där du kan söka vård beroende på vad du har för besvär eller behov. Om du vet mer om vilka olika mottagningar som finns blir det lättare för dig att söka vård där du får bäst hjälp.

Här får du hjälp med att söka vård på rätt mottagning

Jag ska besöka en mottagning men vet inte var den ligger. Hur hittar jag dit och var kan jag parkera?

Varje mottagning och avdelning har en egen webbsida med karta och vägbeskrivning.

Hitta mottagning/avdelning på 1177.se

Parkering

Vad kostar ett besök i vården?

Du får oftast betala en avgift när du besöker vården. Hur mycket du får betala beror bland annat på vilket typ av vård du får. För vissa grupper är vården avgiftsfri. För dig som behöver mycket vård finns ett högkostnadsskydd.

Se aktuella avgifter

Hur betalar jag mitt vårdbesök?

Du kan betala ditt vårdbesök med e-faktura, autogiro eller månadsfaktura som skickas till din folkbokföringsadress. Mer information hittar du på 1177.se.

Vad är det för mat på sjukhusrestaurangerna och vilka tider har de öppet?

För matsedel, öppettider och övrig information om sjukhusrestaurangerna se respektive sjukhus sida på 1177.se:

Länssjukhuset i Kalmar – 1177

Oskarshamns sjukhus – 1177

Västerviks sjukhus – 1177

Vilken mat som serveras på vårdavdelningar, BB och psykiatri ser du i våra patientmatsedlar.

Hur länge behöver jag vänta innan jag får träffa sjukvården?

När du kontaktar en vårdmottagning för att boka en tid görs alltid en bedömning av ditt vårdbehov och den du talar med avgör vilken vård som skall erbjudas och om du ska bokas in för ett besök. 

Vårdgarantin anger hur länge du som längst ska behöva vänta på att komma i kontakt med vården och få vård som du behöver. Från och med att du erbjuds ett besök i vården ska det till exempel inte dröja mer än 7 dagar innan du får träffa en läkare på en vårdcentral eller 90 dagar för besök på en specialistmottagning, beroende på vad du har för behov. Det är alltid vårdens bedömning av ditt medicinska behov av vård som ligger till grund för vilken vård du får och hur fort du får vård.

Läs mer om vårdgarantin på 1177.se

Jag har fått veta att jag ska få träffa en specialistläkare - hur får jag veta hur lång väntetiden dit är?

Vill du veta vilka väntetider vi har till olika behandlingar eller operationer kan du antingen tala med din behandlare eller söka information på webbplatsen Väntetider i vården.

Vem ska jag vända mig till med synpunkter eller klagomål på den vård jag har fått?

Om du vill klaga eller lämna synpunkter på vård som du eller en närstående har fått, ska du i första hand vända dig till den verksamhet eller mottagning som du varit hos eller till patientnämnden. Kontaktuppgifter till samtliga vårdenheter i Kalmar län finns på 1177.se.

Jag vill få kontakt med en anställd inom vården. Hur hittar jag e-postadressen?

Av hänsyn till patientsäkerheten kan vi inte ge medicinsk rådgivning eller besvara frågor som rör din eller dina närståendes hälsa via e-post. Du kan istället kommunicera med vården på ett säkert sätt genom att logga in i våra e-tjänster på 1177.se. Du kan även ringa till mottagningen. 

Kontaktuppgifter till alla mottagningar och vårdenheter hittar du på 1177.se