Specialistläkare/överläkare i klinisk kemi
Som specialistläkare/överläkare i klinisk kemi inom Region Kalmar län blir du en del av vårt kompetenta team på Diagnostiskt centrum.
Vi söker dig som är specialistläkare i klinisk kemi och som tycker det vore en spännande möjlighet att framöver ta över det medicinska ledningsansvaret. Erfarenhet av transfusionsmedicin är meriterande för tjänsten. I den här tjänsten får du som specialistläkare/överläkare vara med och driva både den dagliga verksamheten och utvecklingen av verksamheten inom klinisk kemi och transfusionsmedicin i samarbete med övrig personal.
Efter ett stort arbete med upphandling och införande av ny instrumentering har nu klinisk kemi o transfusionsmedicin toppmoderna laboratorier i hela länet då instrumentparken med kemi- och immunkemiinstrument är utbytt. Det kommer att installeras en ny automationsbana i Kalmar under våren vilket gör att Region Kalmar län kommer att kunna erbjuda vården en mycket kvalitativ diagnostik.
Våra specialistläkare/överläkare
Vårt kompetenta läkarteam består av fem stycken överläkare med lång erfarenhet och tre engagerade ST-läkare som utbildas på vår basenhet. Här kan du läsa vad några av dem tycker om sin arbetsplats klinisk kemi och transfusionsmedicin på diagnostiskt centrum?
Tom Lundahl, överläkare
Foto: Jenny Herlin
– Jag trivs bättre i småstäder och tycker Region Kalmar läns tre städer är så fina. Jag vill undvika stressen, köandet och trängseln i storstäderna. På landsorten, behövs en stor bredd, man kan inte vara alltför specialiserad då det krävs bredd av medarbetarna och av klinikerna. Detta gör jobbet givande och utmanande, säger Tom.
Maria Berggren Söderlund, överläkare
Foto: Jenny Herlin
– Det är ett intressant och varierande arbete. Vi arbetar ofta med stora projekt som kräver ett helt teams insatser för att kunna genomföras och det är stimulerande att arbeta med andra yrkesgrupper också. Det är också intressant att reda ut olika frågeställningar som vi får från våra kliniska kollegor. Att arbeta på ett länssjukhus ger en bättre helhetsbild av verksamheten än att jobba på ett universitetssjukhus, där blir man istället subspecialist.
Ingvar Rydén, överläkare
Foto: Jenny Herlin
– Vi har en välfungerande organisation och har ett bra samarbete med våra kollegor i övriga hälso- och sjukvården, säger Ingvar.
Ivar Tjernberg, överläkare
Foto: Jenny Herlin
– Jag gillar att utveckla vår verksamhet och jag gillar mixen av olika arbetsuppgifter, säger Ivar.
Olga Tagklou, ST-läkare
Foto: Jenny Herlin
– Jag valde klinisk kemi därför att det är ett spännande och omväxlande jobb med goda möjligheter till utveckling. Man jobbar med tolkning av provsvar, felsökning, analysrådgivning men även med införande av nya analyser som är värdefulla i den kliniska vardagen. Man deltar i många av klinikens utvecklingsprojekt, större eller mindre i samarbete med erfarna specialister och har även samarbete både med olika yrkeskategorier inom organisationen och med klinikerna. Som läkare inom klinisk kemi har man ett ansvar för utbildning av personalen på laboratoriet vilket jag tycker är väldigt spännande och lärorikt, säger Olga.
Laura Lupusoru, ST-läkare
Foto: Jenny Herlin
– Sedan jag började arbeta på Kalmar klinisk kemi har jag blivit positivt överraskad över laboratoriets organisation och utrustning, samt teamets professionalitet och allas insatser både i utvecklingsprojekt och med att skapa en trevlig arbetsmiljö. Kalmar stad är en mysig och charmig småstad i ständig utveckling och som erbjuder en storstads alla möjligheter, säger Laura.
Om Diagnostiskt centrum
På Diagnostiskt centrum utvecklar vi framtidens sjukvård och utför ett meningsfullt arbete. Vår verksamhet präglas av hög kompetens, trevliga kollegor och varierande arbetsuppgifter. Vi söker dig som vill göra verklig skillnad och utmana gränserna för vad som är möjligt inom framtidens sjukvård.
Hos oss finner du ett modernt, ackrediterat laboratorium med uppdaterad instrumentering präglad av hög kompetens och ständigt utvecklingsarbete.
Diagnostiskt centrum består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.