Länsgemensam ledning i samverkan
Länsgemensam ledning i samverkan inom socialtjänst och angränsande område hälso- och sjukvård samt skolan är en länsgemensam ledningsgrupp.
Gruppen består av social- och omsorgschefer, samt skolchefer, representanter från regionens ledningsstab samt regionens förvaltningschefer inom hälso- och sjukvård, primärvård och psykiatri leder det arbete som sker i samverkan mellan socialtjänst och regionen.
Målet är att modellen för samverkan långsiktigt ska försörja regionen med ett praktiskt verksamhetsstöd och stimulera till goda insatser som kan ge förbättringar för patienter och brukare samt att utveckla arbetssätt.
Organisation
Möten och protokoll
- Februari 2021
- Januari 2021
- December 2020
- Oktober 2020
- September 2020
- Februari 2020
- November 2019
- Oktober 2019
- September 2019
-
Maj 2019
- Protokoll LGL 17 maj 2019docx.pdf
- Bilaga 1 Nära vård LGL 190517.pdf
- Bilaga 2- Praktiska anvisningar - Barn och ungas p...
- Bilaga 3 BoU_Handlingsplan 2019-2020.pdf
- Bilaga 4 Borgholms kommun pilot Cosmic.pdf
- Bilaga 5 Sammanhållen journalföring.pdf
- Bilaga 6 Utskrivningsklara dagar mars -april 2019...
- Bilaga 7 RCPH.pdf
- April 2019
- Mars 2019
-
Februari 2019
- Länsgemensam ledning ppt 2019 ph och missbruk.ppt
- Länsgemensam ledning ppt 2019-02 UTV.ppt
- Länsgemensam ledning ppt inledning (005).ppt
- Länsgemensam ledning ppt 2019 hab rehab.ppt
- Länsgemensam ledning 15 februari 2019 Äldre och in...
- Länsgemensam ledning ppt 2019 BoU.pdf
- Länsgemensam ledning ppt 2019 BoU.ppt
Överenskommelser
-
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso-och sjukvård
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso-och sjukvård
Statistik över utskrivningsklara patienter på sjukhus finns på Väntetider.se där man kan välja län, kommun, somatik och psykiatri.
-
Hemsjukvård
Avtal om övertagande av hälso- och sjukvårdsinsatser i ordinärt boende mellan Region Kalmar län och kommunerna i Kalmar län.
-
Ansvarsområde inom hembesök och hemsjukvård
-
Hemsjukvårdavtal 2008
-
Tillägg 2015
-
Praktiska anvisningar
-
Cosmic LINK
Cosmic LINK används för informationsöverföring mellan regionen och länets kommuner när den enskilde har behov av stöd och samordning i samband med utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. När medarbetare från Region Kalmar län deltar i en samordnad individuell plan ska Cosmic LINK användas oavsett om det sker hemma eller i vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård.
Praktiska anvisningar utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
-
Cosmic Messenger
Den praktiska anvisningen beskriver användningsområdet av Cosmic Messenger mellan länets hälsovalsenheter, övriga öppenvårdsmottagningar, kommunal hälso- och sjukvård samt omsorg och socialtjänst.
Rutin måste finnas på de enheter som har fiktiva brevlådor att kontrollera dessa minst 2 gånger per dag.
-
Distansmöte
Vid distansmöte mellan huvudmän ska regionens mötestjänst användas. Distansmöte ska vara förstahandsval när kommun och region planerar tillsammans med den enskilde. Det är regionen som skapar länk och skickar anslutningsuppgifter till kommun och andra aktörer.
-
Egenvård
Egenvård är inte hälso-och sjukvård.
Med egenvård avses en hälso-och sjukvårdsåtgärd som legitimerad personal bedömt att en patient själv kan utföra eller kan utföras med hjälp av någon annan.
Patientens och närståendes delaktighet är en förutsättning.
Praktiska Anvisningar Egenvård_2020.docx
Blankett Beslut om egenvård i Kalmar län
Patientinformation angående egenvård att delta ut till den enskilde:
-
Fast vårdkontakt
Syftet med fast vårdkontakt är att det ska finnas en tydligt namngiven person så att patient/vårdnadshavare och närstående ska veta vem de kan vända sig till. För att tillgodose den enskildes trygghet, säkerhet, kontinuitet och samordning i vården samt för att stärka den enskildes ställning ska fast vårdkontakt utses utifrån individfokus och beroende på helhetssituationen.
Fast vårdkontakt kan utses i alla verksamheter som bedriver hälso- och sjukvård, ansvaret ligger på verksamhetschef. Fast vårdkontakt kan utses i t.ex öppenvården, slutenvården eller i hemsjukvård. Bedömningen ska grundas på patientens behov och vilken kompetens som bäst kan tillgodose behovet.
En person kan ha flera fasta vårdkontakter men endast en med samordningsansvar. Samordningsansvaret innebär att kalla till, leda och följa upp SIP. Vid flera fasta vårdkontakterna ska dessa samverka och samordna insatserna för patienten.
-
Hälso- och sjukvårdsansvar vid korttidsvistelse enligt LSS
Korttidsvistelse utanför det egna hemmet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning upp till 21 år, syftar till att ge den enskilde möjlighet till rekreation och miljöombyte eller för att ge anhöriga tillfälle till avlösning.
Korttidsvistelse för barn och ungdomar enligt LSS ska likställas med HVB- hem där landstinget har hälso- och sjukvårdsansvaret.
-
Rehabilitering, habilitering och hjälpmedel
Patienten kan få sin rehabilitering, habilitering samt hjälpmedel parallellt på olika vårdnivåer/ansvarsområden. Exempelvis kan patienten erhålla rehabilitering både på regionens distrikts-rehabilitering och inom kommunens rehabilitering i hemmet.
-
Nationell patientöversikt NPÖ
Nationell patientöversikt (NPÖ) är ett webbaserat verktyg för sammanhållen journalföring som gör det möjligt att dela och ta del av patientinformation mellan huvudmän genom direktåtkomst.
Viktig medicinsk information ska finnas tillgänglig oavsett om patienten besöker en region, en kommun eller en privat vårdgivare. Det betyder att behörig personal kan läsa viktiga delar av andra anslutna vårdgivares information, under förutsättning att patienten ger sitt samtycke.
-
Rutin AVK-brev
Från den 1 april 2020 faxas inte AVK-brevet längre utan sjuksköterskan i kommunen hämtar AVK-brevet genom uthopp i Cosmic
-
Utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Den praktiska anvisningen beskriver utskrivning från slutenvården.
Den praktiska anvisningen är uppdelad i två delar:
- In- och utskrivningsprocessen i slutenvården
- Dokumentation i Cosmic LINK
Praktiska anvisningar- Utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Miniversion- Process utskrivning från slutenvård och SIP
Anslutna enheter till Cosmic LINK i kommun och region
Registreringsanvisningar SIP (region)
Praktiska anvisningar-Analys och ekonomi samordning av den enskildes insatser
Handlingsplan - Analys
Aktuell situation fylls i av kommunens personal inför besök i öppen eller slutenvård.
-
Sjuksköterska
Dessa praktiska anvisningar syftar till att tydliggöra ansvarsfördelningen mellan vårdgivarna inom hemsjukvården i Kalmar län så att gråzoner minimeras och att patienten sätts i fokus.
Hemsjukvården ska präglas av respekt och tillit. Samarbete över organisationsgränser är av avgörande betydelse, liksom multiprofessionellt teamarbete och lärande av varandra.
-
Samordnad individuell plan (SIP)
En Samordnad Individuell Plan (SIP) ska göras när den enskilde har behov av samordning av insatser från socialtjänsten och hälso- och sjukvården
Detta gäller vuxna som barn som har behov av insatser från både kommun och landsting. En SIP kan göras oavsett om den enskilde är inskriven i slutenvården eller är hemma.
Överenskommelse Samordnad individuell plan
Skapa nytt samordningsärende och kalla till SIP i Cosmic 2020
Informationsmaterial om SIP
Nu finns två SIP-broschyrer som kan lämnas ut före SIP-mötet.
Barn och unga och SIP - folder
Bildspel om SIP - med tal
Vuxna och SIP - bildspel med tal
Barn och unga och SIP - bildspel med tal
Utanför regionen öppnas bildspelen i Crome eller Edge.
Dokumentation
Den samordnande individuella planen dokumenteras i Cosmic LINK när regionens medarbetare deltar.
Registreringsanvisningar i Cosmic
När någon av länets kommuner kallar till SIP med, eller utan, Region Kalmar läns medverkan kan nedanstående blanketter användas. Dock kan ett SIP möte dokumenteras i Cosmic link även om regionen inte är medverkande.
Äldre
-
Strategi och handlingsplan
Strategi- och handlingsplanen för mest sköra äldre 2019-2020 tas fram av den samordnade äldregruppen under Länsgemensam ledning i samverkan inom socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård.
Följande delmål lyft fram:
- Sammanhållen vård och omsorg
- God vård vid livets slut
- Preventivt arbetssätt
- God vård vid demenssjukdom
- God läkemedelsbehandling för äldre
-
Sammanhållen vård och omsorg
De mest sköra äldre har stort behov av individanpassad, samordnad och kontinuerlig vård och omsorg.
Det ställer stora krav på helhetssyn och samarbete över professions- och organisationsgränser. Sköra äldre har en problembild med livslånga, kroniska sjukdomar och funktionsnedsättningar där behov finns av insatser från flera vårdgivare samtidigt under lång tid.
Samordnad individuell plan (SIP) och fast vårdkontakt är de förenande länkarna för att skapa en sammanhållen vård och omsorg samt öka den äldres delaktighet.
Praktiska anvisningar- Utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Beslutstödet är ett verktyg för sjuksköterskan inom kommunal hälso- och sjukvård när den äldres hälsotillstånd hastigt försämrats. Checklistan ger stöd för att avgöra var den fortsatta vården bäst kan ske.
Syftet är att bedömningen blir strukturerad, patienten får vård på optimal vårdnivå och informationsöverföringen till nästa vårdgivare säkras.
-
God vård vid livets slut
Målet är att den döende
- är lindrad från smärta och andra besvärande symtom
- är ordinerad läkemedel vid behov
- får god omvårdnad utifrån behov
- vårdas där han/hon vill dö
- behöver inte dö ensam
- vet att närstående är informerade och får stöd
Socialstyrelsen- Nationellt kunskapsstöd för god palliativ vård i livets slutskede
Kvalitetsregistret Svenska palliativregistret
-
Preventivt arbetssätt
Förebyggande insatser med fokus på friskfaktorer och rehabilitering är viktiga så att den äldre kan leva ett självständigt liv så länge som möjligt.
Äldre med stor risk att försämras i närtid måste systematiskt identifieras och utifrån detta agera med ett strukturerat riskförebyggande arbete.
Geriatriska riskpatienter som behöver fast vårdkontakt och samordnad individuell plan hittar vi genom:
- Geriatrisk riskprofil (GRP) och eventuellt efterföljande hälsosamtal i primärvården.
- Vid riskbedömning och utskrivningsplanering på sjukhus. Dokumenteras i journaltabell Riskbedömning som kommunens hälso- och sjukvårdspersonal har tillgång till.
- Beslutsstöd för sjuksköterskor i kommunen som innebär en strukturerad bedömning av äldre vid akut försämring.
- Kvalitetsregister Senior alert, Svenska demensregistret (SveDem) och BPSD (register för Beteendemässiga och Psykiska Symtom vid Demenssjukdom).
För åtgärder se Vårdriktlinjer.se/Äldre Preventivt arbetssätt
-
God vård vid demenssjukdom
För att minska risken att insjukna i en demenssjukdom är förebyggande åtgärder, såsom blodtrycksbehandling, fysisk aktivitet, mental stimulering och social samvaro viktiga. Personer med demenssjukdom behöver tidigare hittas för att erbjudas utredning, behandling och stöd.
Länk till Vårdriktlinjer Demens och demensprogram
Mörbylånga är en av fem kommuner som ligger i startgroparna för att utveckla ett standardiserat insatsförlopp vid demenssjukdom.
-
God läkemedelsbehandling
Läkemedelsbehandling hos äldre har ökat under de senaste 20 åren.
Många äldre vårdas inom slutenvården på grund av läkemedelsrelaterade problem.
Vissa tillstånd hos äldre kan med framgång behandlas med ickefarmakologiska metoder bl. a genom bra bemötande, utevistelse och energishots före sänggående.
-
Nyhetsbrev Samordnande äldregruppen
Nyhetsbrev från Samordnade äldregruppen med bildspel. I bildspelet finns utdata samt kan användas som stöd på exempelvis APT.
2020
Nyhetsbrev och bildspel december 2020
Nyhetsbrev och bildspel juni 2020
Nyhetsbrev och bildspel januari 2020
2019
Nyhetsbrev och bildspel oktober 2019
Nyhetsbrev och bildspel maj 2019
2018
Nyhetsbrev och bildspel oktober 2018
-
Kontakt
Kristin Irebring
kristin.irebring@regionkalmar.se
Äldresamordnare
Regionstab Samordning Hälso- och sjukvård
Region Kalmar län
0480-841 27
Barn och unga
-
Om utvecklingsarbetet
Många barn och ungdomar upplever idag psykisk ohälsa och mycket tyder på att den ökar. Att drabbas av psykisk ohälsa som barn eller ungdom kan ge allvarliga konsekvenser, exempelvis alkohol- och drogmissbruk, självskadebeteende eller självmordsförsök. För att kunna förbättra den psykiska hälsan hos barn och unga behöver olika verksamheter samordna sina insatser i större grad.
Inom ramen för Barn och unga bedrivs samordning och gemensamt utvecklingsarbete mellan sociala barn- och ungdomsvården, elevhälsan och angränsande hälso- och sjukvård kring barn och ungas hälsa. Utvecklingsarbetet styrs genom områden som prioriterats av Länsgemensam ledning och har koppling till Strategi för hälsa. Barnrättsperspektivet ska genomsyra mål, aktiviteter och annat arbete som är kopplat till området. Arbetet drivs framåt av två utvecklingsledare tillsammans med en samordnande grupp. I den samordnande gruppen finns representanter från både de kommunala verksamheterna och från hälso- och sjukvården.
Ytterligare samverkansområden och projekt är:
- Tidiga samordnade insatser
- Föräldraskapsstöd
- Ungdomsmottagningar
- Aktivt barnrättsarbete
- Öka barns delaktighet
-
Överenskommelser och praktiska anvisningar
- 1A. Praktiska anvisningar - Barn och ungas psykisk...
- 2. Överenskommelse_Hälsoundersökning.pdf
- 2A. Praktiska Anvisningar_Hälsoundersökning.pdf
- 2B. Checklista handläggare - barnkliniken.pdf
- 2C. Kontaktuppgifter Folktandvården.pdf
- Analys och handlingsplan psykisk hälsa 2018.pdf
- Överenskommelse barn och ungas hälsa i Kalmar.pdf
-
Handlingsplan 2019-2020
Samordnande gruppen barn och unga har en handlingsplan för 2019-2020 som beskriver inriktningen på utvecklingsarbetet och listar mål, aktiviteter och indikatorer.
-
Kontakt
Emmy Ahlstedt
Utvecklingsledare barn och unga
Regionstab Samordning hälso- och sjukvård
Region Kalmar län
0480-899 79
emmy.ahlstedt@regionkalmar.se -
Vård vid psykisk ohälsa hos barn och unga
Du som möter barn och unga spelar en viktig roll i att fånga upp psykisk ohälsa i olika skeden och hänvisa till rätt vårdinstans vid behov. Hjälpen som Region Kalmar län erbjuder finns på två nivåer, primärvårdsnivå och specialistnivå.
Primärvårdsnivå - vid nedstämdhet, oro, ilska, stress eller trötthet
Hänvisa i första hand till Barn- och ungdomshälsan, som erbjuder hjälp vid lindrigare psykisk ohälsa hos barn och unga upp till 17 år. Hit kan man vända sig vid symtom som:
- Ängslan och oro
- Separationsproblem
- Nedstämdhet
- Stress
- Sömnproblem
- Psykosomatiska problem som magont och huvudvärk
- Beteende- och uppförandeproblem
- Kriser
- Familjeproblematik
Mer information och kontaktuppgifter till Barn- och ungdomshälsan hittar du här: https://www.1177.se/Kalmar-lan/sa-fungerar-varden/varden-i-kalmar-lan/barn--och-ungdomshalsan/
Specialistnivå - vid allvarlig psykisk ohälsa som depression, suicidala tankar eller andra stora svårigheter i vardagen
Barn- och ungdomspsykiatrin erbjuder hjälp vid allvarlig psykisk ohälsa hos barn och unga upp till 17 år. Hit kommer patienter med depression, suicidala tankar eller andra stora svårigheter i vardagen.
Mer information och kontaktuppgifter till våra BUP-mottagningar hittar du här: https://www.1177.se/Kalmar-lan/barn--gravid/vard-och-stod-for-barn/bup--barn--och-ungdomspsykiatrin/
Affischer för spridning till de som arbetar med barn och unga
Psykisk hälsa
-
Om utvecklingsarbetet
Regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har gjort en överenskommelse med syfte att stimulera utvecklingsarbete och skapa förutsättningar för lokala och regionala analyser av de utmaningar som respektive län står inför och att identifiera behov och utvecklingsmål lokalt och regionalt samt att förbättra ungas psykiska hälsa.
Ansvariga för att driva det arbetet framåt är samordningsgruppen Psykisk hälsa med representanter från länets kommuner och Region Kalmar län tillsammans med utvecklingsledaren. I länet finns även ett nätverk av kontaktpersoner från varje kommun som också är den lokala kontakten till SKL.
Arbetet leds av Länsgemensam ledning i samverkan inom socialtjänst och angränsande område hälso- och sjukvård i Kalmar län bestående av kommunernas social- och omsorgschefer samt landstingets förvaltningschefer.
I länet finns också en överenskommelse om samverkan mellan Region Kalmar län och kommunerna i Kalmar län kring personer med psykisk funktionsnedsättning.
- Överenskommelser och praktiska anvisningar
- Handlingsplan 2019-2020
- Handlingsprogram Suicidprevention
-
Kontakt
Maria Minnich Karlsson
Utvecklingsledare psykisk hälsa och missbruk
Region Kalmar län
0480-832 33, 070-318 91 48
maria.minich.karlsson@regionkalmar.se
Missbruk och beroende
-
Om utvecklingsarbetet
Kommunerna och Region Kalmar län arbetar gemensamt med att utveckla missbruks- och beroendevården. Arbetet samordnas av Region Kalmar län. Ansvariga för att driva det regionala arbetet framåt är den samordnande gruppen missbruk och beroende med representanter från kommunerna och Region Kalmar län tillsammans med utvecklingsledaren.
Ledningsgrupp för arbetet är Länsgemensam ledning i samverkan inom socialtjänst och angränsande område hälso- och sjukvård i Kalmar län bestående av kommunernas social- och omsorgschefer samt Region Kalmar läns förvaltningschefer.
Region Kalmar län och kommunerna i Kalmar län har en överenskommelse om samverkan kring personer med riskbruk, missbruk och beroende.
- Överenskommelser och praktiska anvisningar
- Handlingsplan 2019-2020
-
Kontakt
Maria Minich Karlsson
Utvecklingsledare psykisk hälsa och missbruk
Region Kalmar län
0480-832 33, 070-318 91 48
maria.minich.karlsson@regionkalmar.se
Brukar-, patient och närståendemedverkan
-
Om utvecklingsarbetet
Brukare, patienter och närståendes medverkan är viktig i utvecklingsarbete. Deras upplevelser, erfarenheter och kunskap bidrar tillsammans med forskning, professionens kunskap och beprövade erfarenhet, till god kvalitet och service i vård och omsorg.
Att lyssna in brukare, patienter och närståendes perspektiv, uttryckt av dem själva, är mer effektivt än att utgå från deras behov tolkade av andra. Invånare med dessa erfarenheter ska därför medverka i utvecklingsaktiviteter och i ledningssammanhang. Brukare, patienter och närståendes medverkan bidrar till ett ömsesidigt lärande, bättre underlag för beslut och stärkt ställning i vård och omsorg.
Brukare, patienter och närstående medverkar systematiskt i Länsgemensam lednings prioriterade utvecklingsområden. Samverkansområdesgruppen för brukare/patient/närstående (Samverkansområdesgrupp brukarmedverkan) är sammansatt av personer som har erfarenhetsbaserad kunskap inom respektive utvecklingsområde. Gruppen har representation i Länsgemensam ledning. I de samordnande grupperna finns brukare/patient/närstående med som fullvärdiga medlemmar. Även i arbetsgrupper som kopplar till de samordnande grupperna finns brukare/patient/närstående med.
Utvecklingsledare från Region Kalmar län och från Kommunförbundet Kalmar län stödjer arbetet och driver utvecklingen av brukarmedverkan framåt.
En länsgemensam modellmed struktur och systematik för brukare-, patient- och närståendes medverkan i Kalmar län har tagits fram i samverkan. Modellen omfattar en Intressebank som invånarna kan anmäla sig till. Personer i denna "bank" kan efter förfrågan medverka i olika utvecklingsaktiviteter och ledningssammanhang. Invånare som medverkar ska erbjudas ersättning. Läs om ersättningsmodellen
-
Handlingsplan 2019-2020
Handlingsplan för brukarmedverkan är en del av handlingsplan för Länsgemensam lednings olika områden. I handlingsplanen beskrivs aktiviteter som ska bidra till målet som finns angivet i det regionala styrdokumentet.
-
Informationsmaterial
Material som beskriver strukturen och systematiken i brukar-, patient- och närståendemedverkan inom Länsgemensam ledning i samverkan:
- Informationsmaterial om brukarmedverkan (material kommer inom kort)
Material som kan underlätta för länets invånare att anmäla sitt intresse för att medverka. Materialet som vänder sig till barn är framtaget av barn i Kalmar län:
Information om vad som gäller angående arvode vid samtidig ersättning från Försäkringskassan:
-
Medverkan i intressebank
Brukare, patienter och närstående som vill medverka i arbetet för bättre stöd, vård och omsorg kan anmäla sitt intresse digitalt till Intressebanken
Nedan hittar du mer material som kan underlätta för länets invånare att anmäla sitt intresse för att medverka.
Under sidan Formulär och blanketter finner du dokument som du ska använda i samband med att brukare, patient och närstående ska medverka i utvecklingsaktiviteter och i ledningssammanhang.
-
Formulär och blanketter
Nedan finner du dokument som du ska använda i samband med att brukare, patient och närstående ska medverka i utvecklingsaktiviteter och i ledningssammanhang.
Förfrågan om brukar-, patient och närståendemedverkan
I Intressebanken finns personer med erfarenhet som brukare, patient eller närstående. Använd formuläret Förfrågan om brukar-, patient och närståendemedverkannär du behöver medverkan av personer från Intressebanken.
Spara ner formuläret, fyll i och maila till Invanarmedverkan@regionkalmar.se
Utvecklingsledare som samordnar arbetet kommer att matcha individ i Intressebanken mot din förfrågan och du kommer att bli kontaktad.
Uppdragsbeskrivning
Ett tydligt uppdrag ger tryggheten och ökar förutsättningarna för brukare, patienter och närstående att göra en bra insats i olika aktiviteter. Vid mer omfattande medverkan upprättas en överenskommelse med beskrivning av bland annat uppdrag, tidsåtgång och ersättning. Använd Överenskommelse mellan medverkande brukare/patient/närstående och uppdragsgivare
Arvodesblankett
Brukare, patient och närstående ska erbjudas arvode och reseersättning. I samband med aktiviteten ska Arvodesblankettfyllas i. Skriv ut blanketten som ska undertecknas av medverkande (uppdragstagare) samt attesteras av ansvarig chef. Skickas därefter per post/internpost till Region Kalmar läns Löneservice. Se adress nederst sid 1.
Personer som medverkar omfattas av Region Kalmar läns kollektiva olycksfallsförsäkring.
-
Kontakt
Anna Olheden
Utvecklingsledare brukarmedverkan
Region Kalmar län
0480-841 47Rebecka Moding
Utvecklingsledare brukarmedverkan
Kommunförbundet i Kalmar län
0480-45 67 30
Informationsöverföring
- Nyhetsbrev
-
Arbetet i informations-överföringsgruppen
Informationsöverföringsgruppens övergripande uppdrag är att säkerställa och utveckla informationsöverföringen mellan huvudmännen med den enskildes bästa i fokus. När utvecklingsarbeten eller andra insatser behöver göras, ansvarar gruppen för att skapa tillfälliga arbetsgrupper vid behov.
Informationsöverföringsgruppen består av utvecklingsledarna inom Länsgemensam ledning, representant från IT Cosmic, vårdkoordinator i primärvårdsförvaltningen tillsammans med samordnaren för Länsgemensam ledning i Region Kalmar län samt verksamhetsledaren hälsa och social välfärd kommunförbundet Kalmar län.
Kopplat till Informationsöverföringsgruppen kan det finnas arbetsgrupper som i olika konstellationer arbetar med utvecklingsfrågor:
Kontakt: lansgemensamledning@regionkalmar.se
Länsgrupp Hab/Rehab
- Gemensam målbild
-
Om utvecklingsarbetet
Länsgruppen innebär ett gemensamt samarbete avseende arbetsterapi och fysioterapi/sjukgymnastik inom kommunernas och regionens habiliterings- och rehabiliteringsverksamheter. Upptagningsområdet är Kalmar län och dess ca 240 000 invånare. I verksamheterna ingår ca 300 arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster.
Tillsammans med patienten vill vi uppnå Region Kalmar läns och kommunernas gemensamma vision för arbetsterapi och fysioterapi/sjukgymnastik.
Visionen som ska forma verksamheten och som ska vara vägledande för all arbetsterapi och fysioterapi/sjukgymnastik i Kalmar län är:"Rätt insats vid rätt tillfälle för den enskilde"
Kontakt: lansgemensamledning@regionkalmar.se