Sök provsvar i wwBakt

Logga in i wwBakt

Patientens provhistorik sedan 1990 finns i wwBakt och det går också att få ut bevakning på vilka provsvar och remisser som anländer till och från "sin" enhet.

Support till systemet finns endast kl 8-16:30 måndag – fredag så vid problem kan ett eventuellt stopp sträcka sig upp till 61 timmar innan felsökning påbörjas.

Alla sökningar registreras med uppgifter om namn, inloggning och behörighet i systemets logfil.

Uthoppsfunktion från Cambio Cosmic

wwBakt finns även integrerat med Cosmic med eget menyval under "Beställningar och svar".

Från journaldatasystemet Cambio Cosmic kan ett så kallat uthopp till wwBakt göras. Uthoppet kräver inget ytterligare lösenord. Observera att patienten måste ha ett fullständigt personnummer då reservnummer inte fungerar.

Samtliga uthopp loggas i wwBakt.

Vill Ni ha inloggning i wwBakt?

För att komma åt wwBakt med personlig inloggning krävs behörighet. Vi ser gärna att hela kliniker ansluter sig till wwBakt och det sker efter en utbildning av den eller de personer ni utsett som er "lokala administratör" på kliniken. Denna/dessa person/er skall administrerar er kliniks användare.
Kontakta Mikrobiologens wwBakt ansvarig för mer information, 0480-81441.

Inloggning i wwBakt

Efter uppdatering till en ny version av wwBakt (Juni 2016) har kraven för lösenordformatet ändrat sig. Lösenordet ska ha följande format:

Minst ett a-z och ett A-Z och en siffra (längd 6-15 tecken)

Ifall din inloggning inte funkar efter uppdateringen, testa att skriva lösenordet med stora bokstäver. Byt därefter ditt lösenord till nya formatet.

Vid inloggningsproblem kontakta Mikrobiologens wwBakt-ansvarig: Camilla Almeke, tel: 0480-81441