Porträtt av föreläsaren Anders Hansen
Nyhet 2019-08-16

Träna för din hjärna - föreläsning med Anders Hansen

Den 30 augusti besöker Anders Hansen överläkare i psykiatri och författare Kalmar för två föreläsningar, varav en livesänds på 1177 Vårdguiden.

Kalmar län får återigen ett besök av Anders lagom till skolstarten. Sedan det senaste  besöket i Vimmerby i augusti 2018 är han aktuell med boken Skärmhjärnan och i slutet av juni debuterade han som sommarvärd i Sveriges Radio P1. Ta tillfället och lyssna på när Anders berättar om den senaste vetenskapen kring hur träning direkt påverkar hjärnans funktioner och vår hälsa. Hur fungerar hjärnan i en allt mer digital livsstil och i högt tempo? Hur kan vi förebygga psykisk ohälsa? Med ny kunskap kommer du inse att det handlar om visa hjärnan hänsyn genom ganska enkla saker.

Se föreläsningen direkt på 1177.se

Följ föreläsningen på 1177.se via en livesändning den 30 augusti kl. 13.00-14.15. Samla er tillsammans på arbetsplatsen, skolan eller hemma. Det här gäller alla, både barn och vuxna.

Tillsammans ökar vi rörelsen i Kalmar län

Satsningen görs tillsammans med Generation Pep, Smålandsidrotten, Friskis & Svettis, Linnéuniversitetet, Länsstyrelsen Kalmar län, Länsförsäkringar i Kalmar län och Kalmar kommun.

Målgruppen för de två föreläsningarna är skolor från åk 6 mot bakgrund av våra pågående "Kom igång- och rörelsesatsningar" i länet i samarbete med kommunerna, Linnéuniversitetet, Smålandsidrotten och föreningslivet.

Under Kalmarsundsveckan möter även Anders Hansen näringslivet i ett samtal om framtidens hälsa. Hur kan innovation och digitala tjänster bidra till bättre hälsa?

Relaterat på andra webbplatser

Uppdaterad 16 augusti 2019 Lämna synpunkter på innehållet