tre olika sjuksköterskor
Nyhet 2019-03-01

Studera vidare med full lön

Ta chansen och läs vidare, samtidigt som du behåller din lön under studietiden.

Nu kan du som är sjuksköterska och intresserad av att läsa en specialistutbildning, eller att läsa till barnmorska, ansöka om en utbildningsanställning. En utbildningsanställning ger dig möjlighet till specialistutbildning med lön under utbildningen. När du genomfört din utbildning blir du anställd på den verksamhet där du senare ska jobba.

Till höstterminen söker vi sjuksköterskor som vill vidareutbilda sig till barnmorska, barnsjuksköterska, distriktssköterska, intensivvårdssjuksköterska, operationssjuksköterska och psykiatrisjuksköterska.

Elin Karlsson blev färdig med sin utbildning i januari och arbetar idag som barnmorska på Västerviks sjukhus. Utbildningsanställningen är en möjlighet att vidareutbilda sig utan att behöva ta några lån men ändå ha en inkomst varje månad.

- Det är guld värt när man har familj och hus. Jag har även fått semesterdagar som vid vanlig anställning vilket gjorde att jag kunde ha fyra veckors semester under sommaren, säger Elin. 

Vad skulle du säga till någon som funderar på att gå en utbildningsanställning, men inte hoppat på ännu?

- Kör på bara! Passa på medan möjligheten med utbildningstjänst finns. Man kanske ofta tänker att det inte är rätt tid nu, men när är rätt tid? Utbildningen är tuff, men har man en dröm om att bli barnmorska så fixar man det, oavsett var man är i livet.

Vem kan söka en utbildningsanställning?

Du som är legitimerad sjuksköterska och anställd av Region Kalmar län kan söka en utbildningsanställning. För att få en utbildningsanställning måste du först ha blivit antagen till en utbildning. 

Hur söker jag till en utbildningsanställning?

Du ansöker om en utbildningsanställning internt via självservice (behörighet krävs). Ett erbjudande om utbildningsanställning sker när du har blivit antagen till utbildningen. Under utbildningsperioden anställs du av den verksamhet där du kommer att arbeta när specialistutbildningen är klar. Efter utbildningen erbjuds du en tjänst som specialistsjuksköterska där du har haft din utbildningsanställning.

Hur söker jag till utbildningen 

Du ansöker till aktuell utbildning via antagning.se. Utbildningen ges av universitet eller högskola och du kan söka till alla lärosäten i Sverige. Ansökningstiden är öppen från den 15 februari till den 15 mars.

Läs mer

Relaterat på andra webbplatser

Uppdaterad 25 juni 2020 Lämna synpunkter på innehållet