Nyhet 2019-06-05

Så här når du vården i sommar

Sommaren är här och semestertider står för dörren. Men hälso- och sjukvården liksom tandvården tar inte semester, den har öppet i stort sett som vanligt.

1177 Vårdguiden

På 1177.se finns information om hälsa och vård, kontaktuppgifter till vården, tips kring egenvård och personliga e-tjänster. Här finns också en symtomguide, där man kan få hjälp att bedöma sitt sjukdomstillstånd.

Den som behöver ytterligare stöd för att bedöma sitt eller sitt barns sjukdomsläge kan ringa 1177 Vårdguiden på telefon. När söktrycket är som störst under sommaren kan det dock periodvis bli längre svarstider.

Öppet på alla länets hälsocentraler

På norra Öland ökar Borgholms hälsocentral öppettiderna under sommaren till klockan 8-20 varje dag och har under midsommarafton och midsommardagen öppet dygnet runt.

I Torsås har hälsocentralen öppet som vanligt och kommer precis som tidigare somrar ta hand om de patienter som är listade vid filialen i Söderåkra.

På webbplatsen 1177.se finns mer specifik information om öppettider och kontaktuppgifter till länets offentliga och privata hälsocentraler.

Akuta vårdbehov alltid prioriterade

Mellan 29 juni-29 juli har primärvårdsjouren i Kalmar öppet extra länge på fredagar och helger; kl 16-22 på fredagar och 9-22 på helger. Övriga dagar är det öppet som normalt. Övriga primärvårdsjourer i länet håller också öppet enligt ordinarie öppettider.

Akuta vårdbehov och svåra sjukdomstillstånd är alltid prioriterade och länets sjukhus och den psykiatriska vård håller öppet som vanligt under sommaren.

Folktandvården har öppet hela sommaren

Folktandvården har öppet ordinarie tider hela sommaren med mindre justeringar. Även i år kommer folktandvårdens buss att stå på Böda sands camping (vecka 27-31) för att i första hand ta emot patienter som är i akut behov av tandvård.

Uppdaterad 5 juni 2019 Lämna synpunkter på innehållet