Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Bild på deltagarna vid regiondagen.
Pressmeddelande 2022-04-19

Regiondag med digitalisering i fokus

Region Kalmar län arrangerar torsdagen den 21 april en kostnadsfri digital halvdagskonferens med fokus på digital omställning och hållbarhet.

Regiondagen är ett årligen återkommande evenemang som arrangeras av Region Kalmar län med syfte att lyfta fram och sprida kunskap om aktuella utvecklingsfrågor i Kalmar län. Likt de senaste två åren kommer årets regiondag vara digital och direktsänds från Kalmarsalen.

– I dag pratar man mindre om den digitala utvecklingen och mer om den digitala omställningen. För i dag finns väldigt mycket teknik redan på plats. Men hur duktiga är vi på att använda tekniken? Hur kan vi bli bättre på att utnyttja möjligheterna? Och hur möter vi de utmaningar som finns? De frågeställningarna är den röda tråden under årets regiondag, säger Emma Lee, digital strateg på Region Kalmar län samt projektledare för regiondagen 2022.

Inledningstalare på regiondagen är riksdagens talman Andreas Norlén som via länk kommer tala om ”Det demokratiska samtalet i en digital värld”.

Futuristen Stefan Hyttfors kommer att fördjupa sig i den digitala omställningen. Hans föreläsning varvas med panelsamtal med representanter från Norden Machinery, Etec Teknikutbildning, Böda Sand, Gota media Kalmar län samt Linnéuniversitetet.

IT-säkerhetsexperten David Jacoby följer upp med en föreläsning om hur man som individ kan vässa sitt digitala självförsvar. Även hans föreläsning varvas med panelsamtal med representanter från Svensk kärnbränslehantering AB, Länsförsäkringar Kalmar län, Kvinnojouren och ungdomsjouren i Kalmar, Linnéuniversitetet samt Region Kalmar län.

Läs mer

Relaterat på andra webbplatser

Uppdaterad 22 april 2022 Lämna synpunkter på innehållet