Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Illustration som visar en glödlampa och karta över Kalmar län
Pressmeddelande 2022-09-01

Ny möjlighet för unga företag att få hjälp att växa och utvecklas

Nu öppnas möjligheten upp för nystartade företag i hela Kalmar län att få hjälp med affärsutveckling i en så kallad regional inkubatorprocess.

Region Kalmar län har tecknat avtal om en regional inkubatorprocess med Kalmar Science Park, som därmed erbjuder sina tjänster inom affärsutveckling till nystartade och unga företag i alla länets kommuner.

I en regional inkubatorprocess möts kreativa idéer och företag som vill växa. Kalmar Science Park har mångårig erfarenhet av inkubatorverksamhet och strävar efter att hjälpa lokala idéer att växa till hållbara globala affärer. Nu utökas deras redan befintliga inkubatorprocess, så att fler företag får möjlighet att ansöka om att få hjälp och stöd för att kunna växa och utvecklas.

- Nu gör vi det möjligt för fler att få chansen att ta del av Kalmar Science Parks kompetens, erfarenhet och nätverk inom affärsutveckling, oavsett var i länet företaget befinner sig. Det är en viktig pusselbit för att hela länet ska kunna växa på lika villkor, säger Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör.

Kalmar Science Park ansvarar för att planera, leda och genomföra uppdraget i nära dialog med Region Kalmar län och övriga berörda intressenter. För att arbetet ska bli så framgångsrikt som möjligt behövs framför allt ett tätt samarbete med andra aktörer i det regionala stödsystemet, som exempelvis Almi och kommunernas näringslivsenheter och näringslivsbolag och inte minst nyföretagarrådgivare.

- Det här är ett väldigt viktigt steg i arbetet att kunna erbjuda en riktigt vass inkubatorprocess för unga, nystartade företag i hela länet. På det här sättet ökar vi möjligheterna att finna framtidens tillväxtföretag och vi är verkligen glada för förtroendet från Region Kalmar i den uppgiften, säger Louise Östlund, vd på Kalmar Science Park.

Avtalet med Kalmar Science Park är på tre år, med en ersättning på fyra miljoner per år från uppdragsgivaren Region Kalmar län.

- Detta är en långsiktig satsning. Första etappen omfattar tre år, men därefter ska vi utvärdera modellen med syfte att satsningen ska fortsätta, säger Helena Nilsson.

Mer information

Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör, 0480-44 83 67

Louise Östlund, vd, Kalmar Science Park, 0480-45 34 20

Uppdaterad 1 september 2022 Lämna synpunkter på innehållet