Lena Hallengren, Stefan Löfven, Ibrahim Baylan, Peter Aronsson, Cecilia Schelin Seidegård, Malin Sjölander
Nyhet 2019-10-23

Regeringsbesök för samtal om innovationer

23 oktober besökte statsminister Stefan Löfven Kalmar län tillsammans med näringsminister Ibrahim Baylan och socialminister Lena Hallengren.

Anledningen till besöket är det Nationella innovationsrådets regionala möte.

- Det är roligt att Nationella innovationsrådet valt att lägga ett av sina regionala möten i just Kalmar län, säger regiondirektör Ingeborg Eriksson som även hon är med under besöket. Frågor som är högaktuella för oss som e-hälsa , hållbar vattenanvändning och samverkan inom innovationsarbete är viktiga frågor även på nationell nivå och är på dagens agenda.

Innovationsrådets arbete handlar om att förbättra förutsättningarna för innovationsklimatet i Sverige och samhällets förmåga att möta utmaningar med innovation. Efter mötet gör också Stefan Löfven näringslivsbesök i Emmaboda.

Fotograf: Martina Cederqvist, Länsstyrelsen Kalmar län

Relaterat på andra webbplatser