Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Svart låda för hämtning av provtagningskit.
Pressmeddelande 2022-02-07

Provtagningen för allmänheten avvecklas

Onsdag 9 februari blir sista dag att hämta ett provtagningskit för covid-19 ur de svarta lådorna vid sjukhus och hälsocentraler.

Region Kalmar län följer Folkhälsomyndighetens ändrade indikation för provtagning och upphör med den breda provtagningen av allmänheten.

Sista gången de svarta lådorna fylls på blir på morgonen den 9 februari, därefter finns det möjlighet att lämna in prov för analys fram till och med fredagen 11 februari. Också de apotek som lämnat ut provtagningskit under pandemin upphör med detta under veckan. Möjlighet att boka nya tider stänger men de som redan har bokat en tid kan hämta ut och lämna in sitt prov som vanligt.

- I fortsättningen kommer provtagningen att fokusera på personal och patienter inom hälso- och sjukvården och den kommunala omsorgen. Varje kommun kommer att få tillgång till ett antal provtagningskit i veckan, säger Andreas Delphin, samordnare med ansvar för provtagningsverksamheten.

De svarta lådorna kommer att finnas kvar utanför hälsocentralerna i länet, men i fortsättningen enbart ha som uppgift att ta emot prover från kommunal verksamhet.

Mer information

Andreas Delphin, samordnare                                                         
0480-899 26

 

Uppdaterad 7 februari 2022 Lämna synpunkter på innehållet