Pressmeddelande 2021-05-19

Nya utlämningsställen för egenprovtagning

Region Kalmar län förstärker i dag provtagningen av covid-19 genom två nya utlämningsställen av prover.

De kommer att drivas av Infosolutions och finnas dels intill hälsocentralen i Löttorp på norra Öland och dels intill asyl- och flyktinghälsovården på Rimsmedsvägen 15A i Berga centrum, Kalmar. Utlämningsställena kommer att hålla öppet fram till 31 augusti.

Liksom med all egenprovtagning krävs att den som har symtom och vill provta sig loggar in på 1177.se och beställer provtagning och bokar en tid. All ut- och inlämning sker utomhus och det finns inget krav på ombud för att hämta provtagningskitet.

Varje provtagningsstation kommer att ha möjlighet att lämna ut 125 prover vardera per dag måndag till fredag.

Regionens totala testkapacitet beräknas efter denna utökning ligga på 17 500 prover per vecka, varav 12 600 är direkt vikta för allmänheten.

Andreas Delphin, samordnare

Uppdaterad 19 maj 2021 Lämna synpunkter på innehållet