Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Bild på Sibylle Loo
Pressmeddelande 2022-01-13

Ny sjukhuschef utsedd i Västervik

Sibylle Loo, 52, tillträder som sjukhuschef i Västerviks sjukhus den 4 april. Hon efterträder Henrik Holmberg som slutat inom regionen.

Sibylle Loo har arbetat inom Landstinget i Kalmar län/Region Kalmar län sedan 1998 då hon anställdes som ST-läkare vid anestesi- och intensivvårdskliniken vid Länssjukhuset i Kalmar. Hon kommer från början från Tyskland där hon tog sin läkarexamen 1995.

Sibylle är i dag överläkare och sedan 2014 chef för kliniken. Sedan 2016 ingår hon också i ledningsgruppen vid Länssjukhuset i Kalmar. Under pandemin har hon varit regionens representant i det nationella IVA-nätverket.

- Jag är väldigt glad att Sibylle Loo blir sjukhuschef i Västervik sjukhus. Hon har en gedigen erfarenhet av chefs- och ledarskap inom sjukvården och har även ett brett nätverk såväl internt, som i sjukvårdsregionen och på den nationella arenan. En viktig uppgift för sjukhuschefen i Västervik blir att bevara de goda resultat som redan finns inom många områden och att utveckla dem ytterligare, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

Marie Törnlöf, chef för ögonkliniken vid Västerviks sjukhus, är t f sjukhuschef fram till Sibylle Loos tillträde.

Mer information

Johan Rosenqvist, hälso- och sjukvårdsdirektör                                          
0480-44 81 06

Sibylle Loo, tillträdande sjukhuschef, Västerviks sjukhus                          
0480-811 24

Uppdaterad 13 januari 2022 Lämna synpunkter på innehållet