Carl Sundbring - ny bildningschef.
Pressmeddelande 2020-11-18

Ny bildningschef i Region Kalmar län

Carl Sundbring, 43, tillträder som bildningschef den 1 december med ansvar för länets fyra folkhögskolor.

Carl Sundbring är i grunden lärare som efter sex år som språklärare på Högalids folkhögskola växlade över till rektorsfunktion på samma skola. Efter drygt tio år som arbetsledare på skolan tillträder han som bildningschef inom Region Kalmar län den 1 december 2020.

- Carl Sundbring har genom att han bland annat varit rektor vid Högalids folkhögskola en stor erfarenhet av arbetet inom bildningsområdet. Carl har också på olika sätt varit delaktig i det gemensamma utvecklingsarbetet med länets folkhögskolor. Denna bakgrund gör att han har en kort startsträcka i det nya uppdraget, säger regional utvecklingsdirektör Helena Nilsson.

Region Kalmar län driver fyra folkhögskolor: Ölands folkhögskola, Högalids folkhögskolan, Vimmerby folkhögskola och Gamleby folkhögskola.

Uppdaterad 18 november 2020 Lämna synpunkter på innehållet