Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Ungdom
Nyhet 2022-04-25

Kampanj ska få fler att kontakta barn- och ungdomshälsan

Under april-juni genomför Region Kalmar län en informationskampanj om barn- och ungdomshälsan.

Syftet är att öka kännedomen och att få fler att höra av sig när man behöver råd och stöd kring sitt barn eller i sitt föräldraskap.

- På barn- och ungdomshälsan erbjuder vi stöd kring psykisk hälsa för barn, unga och deras familjer. Vi vill att fler ska känna till att man kan vända sig till oss för råd, stöd och kortare behandling vid till exempel oro, nedstämdhet, ilska eller stress men också vid kriser eller konflikter inom familjen, säger Magdalena Ståhle, psykolog och chef för barn- och ungdomshälsan i Kalmar län.

Kampanjen genomförs bland annat i digitala kanaler med fokus på sociala medier. Den består av olika filmer som visar frågeställningar man kan ha som förälder. Affischer och informationsfoldrar kommer också att spridas via länets skolor och elevhälsa.

- Vi vill att kampanjen ska bidra till en ökad medvetenhet om att vi finns och det stöd vi erbjuder. Under våren riktar sig kampanjen till föräldrar och anhöriga, till hösten kommer vi att göra en uppföljande kampanj riktad mot ungdomar.

Fakta/Barn- och ungdomshälsan
Barn- och ungdomshälsan erbjuder stöd kring psykisk hälsa till barn, unga och deras familjer. Mottagningar finns i Kalmar, Västervik, Oskarshamn och Vimmerby. Mottagning sker även digitalt via 1177. På barn- och ungdomshälsan arbetar psykologer, socionomer och psykoterapeuter.

Uppdaterad 25 april 2022 Lämna synpunkter på innehållet