Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Personal på barn- och ungdomshälsan.
Pressmeddelande 2022-02-16

Högsbys tolvåringar erbjuds snack inför tonåren

Under mars erbjuder Region Kalmar län tolvåringar och deras föräldrar i Högsby samtal om att bli tonåring samt tonårsförälder.

Syftet är att öka kunskapen om de förändringar som kan ske i den här fasen av livet.

- Vi vet att tonårstiden är en period när det sker mycket förändringar. Man kan känna stress, oro och ledsenhet och det kan var svårt att veta vad som är normalt eller inte. Frågor man kan ha ett behov av att prata om kan exempelvis handla om relationer, sömn, stress och skärmtid. Vi vill göra det möjligt för tolvåringar att tillsammans med oss prata om detta, säger Magdalena Ståhle, psykolog och chef för barn- och ungdomshälsan i Kalmar län.

Under samtalen, som kallas tolvårssnacket, träffar man personal från barn- och ungdomshälsan på hälsocentralen i Högsby eller digitalt via 1177.

Tolvårssnacket är ett pilotprojekt som nu testas för första gången i Högsby. Faller det väl ut så kommer samtalen att utökas till fler kommuner i länet. 

Fakta/Barn- och ungdomshälsan

Barn- och ungdomshälsan erbjuder stöd kring psykisk hälsa till barn, unga och deras familjer. Det går att vända sig dit för råd, stöd och kortare behandling vid lindrigare psykiska besvär som oro, nedstämdhet, ilska eller stress men också vid kriser eller konflikter inom familjen. Mottagningar finns i Kalmar, Västervik, Oskarshamn och Vimmerby. Mottagning sker även digitalt via 1177. På barn- och ungdomshälsan arbetar psykologer, socionomer och psykoterapeuter.

Mer information

Magdalena Ståhle, verksamhetschef, barn- och ungdomshälsan                 
070-544 77 89

 

Uppdaterad 16 februari 2022 Lämna synpunkter på innehållet