Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Familjen Pettersson hejas fram in i mål.
Nyhet 2022-10-03

Folkfest och rörelse tillsammans för Världens Barn

Söndagen den 2 oktober kl. 15.00 gick startskottet för Världens Barnloppet på Guldfågeln Arena.

För nionde året arrangerades loppet där alla vinner till förmån för Radiohjälpens insamling till Världens Barn.

Det fanns två distanser att välja på, 1,5 kilometer för de yngsta eller för de som hellre vill 4,5 kilometer. Med under loppet var musikartisterna Billie The Vison, som inledde med musikunderhållning och spred härlig stämning. Uppvärmningen hölls av Friskis & Svettis som gav både energi, pepp och rörelseglädje.

I regionens monter fanns möjlighet att möta hälsokoordinatör och ställa frågor om hälsa och e-tjänster på 1177.se. Barnen kunde även pröva en hinderbana med 1177-Tryggve, medarbetare från mödravården och folkhälsa eller kolla in hälsa på ambulansförare och kolla in ambulansen.

På översta bilden syns Oskar, Olivia (barnvagn), Malin och Jimmy Pettersson som var familjen som avrundade Världens Barnloppet – loppet där alla vinner. De fick en härlig söndagseftermiddag tillsammans. 

- Det här var en jättetrevlig familjepromenad. Det här kommer vi göra fler gånger, sa mamma Malin.

Marie Bäck och Karla.

Mormor Marie Bäck med en av loppets yngsta deltagare Karla, snart tre månader: - Vi hade det jättehärlig. Vi ställde upp för att vi ville skänka pengar till ett bra ändamål.

Foto: Josefine Helin

Ingbritt Filipsson och Annika Nilsson redo för loppet.

Ingbritt Filipsson och Annika Nilsson: - Vi gillar att springa lopp. Vi har sprungit alla möjliga lopp genom åren och det här var bara ett måste, sa Annika.

Foto: Josefine Helin

Glada barn i Färjestadens GoIF matchkläder.

Färjestadens GoIF F10 genomförde loppet tillsammans: - Vi sprang för en god sak och för starka vår kondition samtidigt. Det här är ett jättetrevligt lopp, så det passade perfekt.

Foto: Josefine Helin

Tillsammans gjorde alla skillnad för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Loppet arrangeras av Kalmar FF, Högby IF och Region Kalmar län för att sätta fokus på hälsa, rörelseglädje och samtidigt samla in pengar till Världens Barn.

Efter loppet bjöd Kalmar FF in loppet-deltagarna att fritt fylla arenan för Världens Barnmatchen som började kl. 17.30. 

Totalt samlade Världens barnloppet in 70 000 kronor och med Världens Barn-matchen landade radioinsamlingen på ca 85 000 kronor. Genom åren har vi tillsammans samlat in över 1 miljon kronor till Världens Barn!

Uppdaterad 3 oktober 2022 Lämna synpunkter på innehållet