Rött dekormönster
Pressmeddelande 2019-08-26

Felaktiga fakturor för vårdbesök

På grund av ett tekniskt fel har fakturor för vårdbesök som skickats ut från Region Kalmar län i augusti märkts med ordet ”kopia”.

Sammanlagt har 64000 fakturor gått ut från Region Kalmar län märkta med ordet ”kopia”.

- 37000 av dessa är riktiga fakturor som ska betalas som vanligt, trots att det står kopia på dem, säger Yvonne Elmerkind på Ekonomiservice.

I samband med utskicket har det olyckligtvis också gått iväg 27000 fakturor som visar på noll kronor eller ett minusbelopp.

- Om du har fått en sådan faktura behöver du inte göra något, du kan bara slänga den, säger Yvonne Elmerkind.

Region Kalmar län ser just nu över vad som kan ha gått fel för att något liknande inte ska kunna inträffa igen. Har du frågor om din faktura kontakta Kundservice på 0480-84222.

Frågor från media hanteras av Yvonne Elmerkind (se kontaktuppgifter nedan).

Uppdaterad 1 oktober 2019 Lämna synpunkter på innehållet