Pressmeddelande 2021-04-15

Egenprovtagningen utökas i Nybro

Region Kalmar län förstärker i dag provtagningskapaciteten när det gäller covid-19 i Nybro genom en mobil enhet i form av en minibuss.

Liksom med all egenprovtagning krävs att den som vill provta sig loggar in på 1177.se och beställer provtagning och bokar en tid. När det gäller utlämningen vid minibussen behövs dock inget ombud för att hämta provtagningskitet. Bussen står tillfälligt på parkeringen vid Astrakanen/Nybro hälsocentral, Tunnelgatan 6-8.

- Hur länge minibussen kommer att stå i Nybro går inte att säga, men åtminstone denna och nästa vecka. Det beror på trycket. Fördelen med en mobil provtagningsstation är att vi snabbt kan skapa större kapacitet på en ort där smittspridningen ökar och de ordinarie tiderna inte räcker till, säger Andreas Delphin, samordnare på Region Kalmar län.

Totalt handlar det om en utökning av kapaciteten i Nybro med 160 provtagningskit per dag. Totalt har nu regionen kapacitet för 16 534 provtagningar i veckan.

Mer information

Andreas Delphin, samordnare                                                          0480-899 26

Uppdaterad 10 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet