Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Människor i en prideparad.
Nyhet 2022-08-30

Delta i länets prideaktiviteter

I september uppmärksammas mångfald, demokrati, öppenhet och att Kalmar län är till för alla.

Under uppmärksamhetsveckan i länet kan du få mer kunskap och delta i olika aktiviteter. 

− Uppmärksamhetsveckan behövs för att visa att det tyvärr inte är en självklarhet för alla att få älska den de vill. Det finns fortfarande en stor okunskap kring de här frågorna och forskning som visar att många hbtq+-personer drar sig för att söka vård beroende på hur de blir bemötta. Därför är vårt deltagande och bidrag en viktig markering, säger Carolina Lenesdotter, folkhälsoutvecklare.

Kalmar Pride den 3 september

Kalmar Pride samordnar prideparad i Kalmar den 3 september. Paraden i Kalmar startar vid Byteatern kl. 12:30 med avslut på Stortorget. 

Uppmärksamhetsvecka 19-25 september

Hbtq+-personers situation och rättigheter uppmärksammas också i hela länet den 19-25 september. Det sker genom olika aktiviteter och föreläsningar runt om i länets kommuner tillsammans med bland annat Länsstyrelsen, Linnéuniversitetet och olika kommuner.

Oskarshamn Pride 24 september

Föreningen Oskarshamn Pride samordnar en parad i Oskarshamn den 24 september i stadsparken med paradstart kl. 13:00 och avslut på Badholmen. 

Regionens arbete med att hbtq+

Region Kalmar län erbjuder utbildning och diplomering inom hbtq+-frågor till alla verksamheter inom Region Kalmar län och för samarbetspartners.

Utbildning för dig som möter äldre

Region Kalmar län vill öka kunskapen att samtala om hbtq+ hos personer som möter äldre i sitt arbete. Du som deltar kommer att få grundläggande utbildning kring hbtq+ och verktyg för att skapa trygga möten och samtal. Utbildningen sker genom RFSL Kalmar län. Utbildningen är för dig som på något sätt möter äldre i ditt arbete eller för dig som bara vill öka dina kunskaper om hbtq+ och äldre.

När: 20 september 2022
Hur och var: Digital föreläsning kl. 09-11 eller föreläsning på plats i på länssjukhuset i Kalmar i lokalen Hjärnan kl. 14.00-16.00

Uppdaterad 6 mars 2023 Lämna synpunkter på innehållet