Flicka med symtom framför skärm på 1177.se med informatione om hur man testar sig för covid-19.
Nyhet 2020-07-29

Är du sjuk bör du provta dig för covid-19

Har du symtom som påminner om covid-19 är det bra att testa dig. Det gör att du kan skydda andra från smitta och därmed minska spridningen.

Om du är sjuk och misstänker att du kan ha covid-19 kan du beställa ett självtest via 1177.se. Särskilt angeläget att du provtar dig är det om du jobbar i miljöer där smittan kan spridas snabbt, eller i miljöer där äldre och sköra människor behöver skyddas.

- Region Kalmar län har säkrat en hög kapacitet för provtagning, både för våra länsbor och de många turister som besöker oss i sommartid, säger regiondirektör Ingeborg Eriksson.
- Jag hoppas att den som har symptom som kan tyda på covid-19 tar det på allvar och beställer en provtagning. Vi har ett gynnsamt läge när det gäller smittspridningen i länet just nu och det är viktigt att vi alla hjälps åt att behålla det.

Provtagning beställer du genom att logga in på 1177.se. Där kan du sedan välja att hämta ut ditt test på apotek via ombud eller via särskilda provtagningstationer. Du kan även välja att boka provtagning med hjälp av vårdpersonal vid hälsocentralerna i Löttorp och Emmaboda, även detta görs via 1177.se

Region Kalmar län har hittills i sommar sett en minskning av antalet inlagda patienter med covid-19 på sjukhusen, både när det gäller vårdavdelning och intensivvård. Även antalet nya bekräftade fall minskar.

Uppdaterad 29 juli 2020 Lämna synpunkter på innehållet