Pressmeddelande 2021-06-29

1 juli kan alla som fyllt 18 boka vaccintid

Torsdag 1 juli kommer alla som fyllt 18 år att kunna boka tid för att vaccinera sig mot covid-19. Samtidigt släpps nya vaccintider under tisdagseftermiddagen.

- Vi ligger väldigt bra till när det gäller vaccinationerna. Därför vill vi släppa på den sista gruppen redan nu. Men innan dess har de som är födda 1991 och tidigare möjlighet att boka de nya tiderna, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson.

Tidigare var planen att släppa på den sista gruppen – 18-29-åringar – först i slutet av juli eller början av augusti. Men då snart hälften av länets befolkning över 18 år är färdigvaccinerad har beslutet tagits att öppna för även denna grupp under torsdag eftermiddag.

- Det är väldigt positivt att vi nått så här långt så snabbt. Nu planeras på nationell nivå för hur vaccinationerna ska ske för 16- och 17-åringarna. I Kalmar län rör det sig om 5 000 ungdomar, som kommer att erbjudas vaccination.

Det är drygt 6 000 nya tider som kommer att läggas upp vid 17-tiden på tisdagen, från torsdag kan också 18+ boka sig för de tider som finns kvar.

Under tisdagen öppnas också reservlistan upp för dem som fyllt 18 år. Genom att skriva upp sig där kan man bli uppringd vid återbud och om det finns ej utnyttjade doser kvar vid de olika vaccinationsenheterna.

Ytterligare tider släpps nästa vecka.

Mer information

Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare

Kontakt sker via pressjouren 0480-841 31

 

 

 

Uppdaterad 10 september 2021 Lämna synpunkter på innehållet