Verksamhetsutvecklare

Regionstab

Vi erbjuder

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling, här har du alla möjligheter att påverka och få saker gjorda. Hos oss arbetar vi som ett lag, lyssnar och drar åt samma håll. Vi stödjer i vår organisations förflyttningar och byggandet av en lärande organisation. Systematiskt förbättringsarbete, innovation, digital transformation och nära vård är viktiga delar i vårt arbete. Nu söker vi en verksamhetsutvecklare för att stärka arbetet med innovation och e-hälsa.

Som verksamhetsutvecklare vid enheten för Lärande och förnyelse inom Regionstaben kommer du att ha en nyckelroll i vår organisations strävan att ständigt öka värdet för de som vi är till för. En viktig utgångspunkt är att involvera patienter, närstående och medarbetare i utformningen av tjänster. Lärande och förnyelse är samordnande och drivande inom regionens utvecklingsarbete och vi arbetar med invånarmedverkan, förbättrings- och förändringsledning, forskning, innovation, lärande och framtidsspaning. Du kommer att ha ett varierat arbete med både strategiska och operativa frågeställningar. Hela vägen från nulägesanalys, strategi, målsättning, genomförande, kommunikation, uppföljning och dokumentation är det du som ser vad som kan eller måste göras – och du ser till att det händer.

 

Vi söker

Region Kalmar län befinner sig på en spännande förändringsresa där kvalitet och utveckling är den övergripande strategin och verksamhetsutveckling en viktig del för att nå våra mål. Nu söker vi en verksamhetsutvecklare till vårt team för att stärka arbetet med innovation och e-hälsa.

I rollen kommer du leda vårt arbete med testbäddar för nya produkter och tjänster inom e-hälsa. Du kommer vara en kontakt för företag som har nya lösningar som de söker testbädd för och du kommer vara spindeln i nätet som hittar den rätta verksamheten för ett test i vår organisation. Du ser möjligheter i nya lösningar och kan förklara möjligheterna för de verksamheter som skall vara testbäddar samtidigt som du lyhört kan lyssna in behov från verksamheterna. Du kommer även vara en motor i vår arbeta med ett bygga en innovationskultur, hitta behov och matcha dem med aktörer där vi kan utveckla lösningar tillsammans eller göra innovationsupphandlingar. Du kommer vara kontakten för innovativa medarbetare i vår verksamhet och guida dem i sin resa mot en patenterad produkt/tjänst. Du kommer även delta i de utbildningsinsatser som enheten erbjuder för att bygga förmåga till systematiskt förbättringsarbete och här bidrar du med verktyg och metoder för innovationsarbete.
Här söker vi dig med relevant akademisk utbildning, gärna med inslag av innovationsarbete eller motsvarande samt minst tre års arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av att driva utvecklings/innovationsarbete inom hälso- och sjukvård eller offentlig verksamhet är en fördel.

Du har ett strategiskt förhållningssätt till utveckling och arbetar för att en kultur av systematiskt förbättringsarbete och lärande skall genomsyra organisationen. För oss är det viktigt att du har lätt för att bygga relationer, lätt kan skapa helhetssyn och förhålla dig till komplexa utmaningar samt att du är uthållig och långsiktig i ditt sätt att arbeta.
Du kan sätta upp projekt och leda ett team, inspirera att ta nya steg samt tryggt guida genom förändring när resan till nytt mål börjar kännas motig. Du ser en självklarhet i att utgå från behov, involvera användaren i förbättringsprocessen samt att samla kunskap från gränslandet mellan organisation och omgivning. Du är bra på att se de mjuka värdena och är duktig på att finna möjligheter samt bygga relationer – samtidigt som du är briljant på att planera, organisera och genomföra.
Du trivs i den digitala världen – och ser digitala lösningar som naturliga möjligheter i ditt arbete. Du navigerar obehindrat i Office-paketet och vet hur du skapar en kommunikativ presentation.


Sist men inte minst drivs du av att varje dag skapa ett friskare, tryggare och rikare liv för varje
invånare i Kalmar län.

Vår arbetsplats

Enheten för Lärande och förnyelse inom Regionstaben arbetar strategiskt och övergripande med att skapa goda förutsättningar för att våra länsinvånare ska kunna leva ett rikt och hälsosamt liv. Enheten spanar i framtiden och letar efter det som kan bli nutid, utmanar samt driver regionens steg mot förnyelse och förbättrad kvalitet. Nära samarbete med invånare, medarbetare och andra intressenter är en viktig del i vårt arbete.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/65

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-02-05
Upplysning om tjänsten

Magnus Persson, Utvecklingsdirektör

0480-84525

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30