Verksamhetsutvecklare

Regionstab

Vi erbjuder

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling, här har du alla möjligheter att påverka och få saker gjorda. Hos oss arbetar vi som ett lag, lyssnar och drar åt samma håll. Här har du möjligheterna om du vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utveckla. Vi stödjer i vår organisations förflyttningar och just nu är digital omställning, eHälsa och byggandet av en lärande organisation med systematiskt förbättringsarbete viktiga delar i vårt arbete. För att få ytterligare fart i dessa förflyttningar söker vi nu dig som verksamhetsutvecklare.

Som verksamhetsutvecklare vid enheten för Lärande och förnyelse inom Regionstaben kommer du att ha en nyckelroll i vår organisations strävan att ständigt öka värdet för de som vi är till för. Vi arbetar med förbättrings- och förändringsledning, forskning, innovation, lärande, omvärldsbevakning och framtidsspaning. Enheten är samordnande och drivande inom regionens digitala transformation. En viktig utgångspunkt är att involvera medarbetare, patienter och närstående i utformningen av tjänster som skapar värde i människors vardag. Enheten är bland annat en del av Experio Lab Sverige som arbetar med tjänstedesign och användardriven utveckling. Du kommer att ha ett spännande arbete med både strategiska och operativa frågeställningar. Hela vägen från nulägesanalys, strategi, målsättning, genomförande, kommunikation, uppföljning och dokumentation är det du som ser vad som kan eller måste göras – och du ser till att det händer.

Vi söker

Region Kalmar län befinner sig på en spännande förändringsresa där verksamhetsutveckling är en viktig del för att nå våra mål. Du kommer att leda och driva förbättrings- och implementeringsarbeten tillsammans med chefer, medarbetare och invånare och behöver ha erfarenhet av att arbeta med förändringsledning, verksamhetsutveckling samt organisationsövergripande projekt. Du förstår och drar nytta av nya innovativa möjligheter och får gärna ha erfarenhet av att arbeta med digital omställning och eHälsa. Du har ett strategiskt förhållningssätt till utveckling och arbetar för att en kultur av systematiskt förbättringsarbete och lärande skall genomsyra vår organisation. Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, kunskap och erfarenhet av att bygga en lärande organisation med systematisk förbättringskultur samt behovsorienterat utvecklingsarbete.

 För att trivas och lyckas med arbetet tror vi att du är en kommunikativ och pedagogisk talang, genuint nyfiken med förmågan att lära andra och modet att tänka tvärt om. Du kan sätta upp projekt och leda ett team, inspirera att ta nya steg samt tryggt guida genom förändring när resan till nytt mål börjar kännas motig.

Du har lätt att se helhet och sammanhang i system samt kan hitta dörrar där andra bara ser en vägg. Du ser en självklarhet i att utgå från behov, involvera användaren i förbättringsprocessen samt att samla kunskap från gränslandet mellan organisation och omgivning.

Du tar eget ansvar och har förmågan att prioritera. Du kan överblicka stora långsiktiga förändringsprocesser och arbeta med parallella arbetsuppgifter. Du är med andra ord duktig på att se möjligheter och hantera människor – samtidigt som du är briljant på att planera, organisera och genomföra. Du har lätt för att bygga nätverk som kan komma till nytta i ditt arbete. Du trivs i den digitala världen – och ser digitala lösningar som naturliga möjligheter i ditt arbete. Du navigerar obehindrat i Office-paketet och vet hur du skapar en kommunikativ presentation.

Sist men inte minst drivs du av att varje dag kunna skapa ett friskare, tryggare och rikare liv för varje invånare i Kalmar län.

Vår arbetsplats

Enheten för Lärande och förnyelse inom Regionstaben arbetar strategiskt och övergripande med att skapa goda förutsättningar för att våra länsinvånare ska kunna leva ett rikt och hälsosamt liv. Enheten spanar i framtiden och letar efter det som kan bli nutid, utmanar samt driver regionens steg mot förnyelse och förbättrad kvalitet. Nära samarbete med våra invånare, medarbetare och andra intressenter är en viktig del i vårt arbete.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/650

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-10-23

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Magnus Persson, Utvecklingsdirektör

0480-845 25

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30