Verksamhetsledare till eHealth arena

Regional utveckling

Vi erbjuder

Brinner du för förändring som inbegriper teknisk, organisatorisk och mänsklig förflyttning samtidigt som mätbara resultat skapas?

Vi erbjuder nu rollen som Verksamhetsledare för eHealth Arena med uppgift att bidra till tillväxt i näringslivet samt en ökad användning av digitala lösningar i vård och omsorgssektorn. Uppgiften är att utveckla arenan som mötesplats och samarbetsstrukturer för företag, offentlig sektor och akademi.  Satsningen är långsiktig och sker i nära samverkan mellan Region Kalmar län, Linnéuniversitetet, länets kommuner och näringsliv.

Du kommer att leda verksamheten vid eHealth Arena mot beslutade resultat- och effektmål genom att främja initiativ och aktiviteter som leder satsningen framåt. Stort fokus ligger på att hitta lösningar, sätt att hantera och driva initiativ framåt utifrån de olika förutsättningar som finns inom skilda verksamheter.

Arbetet innebär att leda och koordinera olika utförare och överenskommelser inom ramen för verksamheten samt att ansvara för dialog med och kontinuerlig redovisning till arenans ägande parter. Genom en löpande dialog med såväl bolag som myndigheter, kommuner och kommunförbund m. fl. driver du utvecklandet av tjänster som har en positiv effekt på e-hälsobolagens utveckling. I arbetet ingår att representera arenan i olika nätverk och samarbeten, både nationellt och internationellt, liksom att omvärldsbevaka och vara uppdaterad på vad som händer på området.

Vi söker

Nu söker vi dig som har en högskoleutbildning på minst 180 hp, förslagsvis inom hälso- och sjukvård, teknik, data/IT, beteendevetenskap. Du har en gedigen erfarenhet av att på strategisk och samordnande nivå arbeta med innovationsfrågor. Arbetet kräver också att du har erfarenhet av och är dokumenterat skicklig på processledning i utvecklingsprocesser med många intressenter och beställare. Det är meriterande med arbetserfarenhet från både privat och offentlig sektor samt inom akademin. Erfarenhet av att ha arbetat som företagare är också meriterande.

Som person är du drivande och tar initiativ, är mål- och resultatorienterad samt organiserar och prioriterar arbetet på ett strukturerat och effektivt sätt. Du skapar goda kontakter och underhåller relationer samt ser sammanhang och möjliga kopplingar. Du gillar att arbeta i team/grupp och är en utpräglad lagspelare som kommunicerar på ett tydligt sätt. Det innebär att budskap når fram och att förväntningarna är tydliga för alla berörda parter. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Då arbetet innebär resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vår arbetsplats

Tjänsten är placerad i den Regionala utvecklingsförvaltningen. Den fysiska arbetsplatsen kommer att vara i Linnéuniversitets lokaler.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor; Gamleby, Högalid, Vimmerby och Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/419

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 procent

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-05-29
Upplysning om tjänsten

Helena Nilsson

0480-448367
Upplysning om tjänsten

Naemi Carlsson, DIK

0480-448390

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 22 maj 2022 Lämna synpunkter på innehållet