Verksamhetscontroller

Till Västerviks- och Oskarshamns sjukhus

Vi erbjuder

Vill du vara med och forma framtidens vårdutbud vid två av landets bästa sjukhus?

Som verksamhetscontroller erbjuder vi dig ett omväxlande och kvalificerat arbete i en spännande miljö på de båda sjukhusen.

Du arbetar nära verksamheterna med att stödja sjukhusens chefer i såväl strategiska, konsultativa som operativa frågor. Du arbetar bland annat med uppföljning och analyser av vårdproduktion och ekonomi.
I rollen ingår även att arbeta med budget, prognoser och övriga ekonomiska frågor i de verksamheter du jobbar med. Du blir en del i en engagerad arbetsgrupp och du ges även möjlighet att ingå i nätverk över hela länet inom olika områden.

 Vi söker

Dig som gillar att ta initiativ och är nyfiken på nya lösningar och arbetssätt. Du är bra på att samarbeta men gillar och kan även arbeta självständigt. Vi söker dig som har en pedagogisk ådra och kan sammanfatta och förmedla såväl ekonomiska och övriga frågor på ett enkelt och tydligt sätt.

Du har högskoleexamen, med inriktning ekonomi eller annan motsvarande utbildning, samt några års erfarenhet inom området, gärna från en offentlig verksamhet. Du har erfarenhet av att verka i stora organisationer och av att medverka i och driva förändringsprocesser. Vi ser gärna att du har särskilt intresse för IT- och/eller statistikfrågor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker en ansvarstagande och handlingskraftig person med stor analytisk förmåga. Du är nyfiken, vill och kan bidra till den ständiga förbättringen av verksamheten vid sjukhusen. Vidare tror vi att du är positiv, kommunikativ och trygg i din personlighet samt har lätt för att skapa goda relationer.

Vår arbetsplats

Ekonomienheten på Västerviks- och Oskarshamns sjukhus består av 4 controllers och en ekonomichef.

Ekonomienheten ingår i sjukhusens ledningsstab och genom ett nära samarbete med andra stödfunktioner såsom HR och verksamhetsutvecklare ger vi stöd och service till verksamheter och chefer på vårt sjukhus. Tillsammans arbetar vi konsultativt och skapar mervärde med ett starkt fokus på att nå goda resultat och bidra till att verksamheterna når uppsatta mål.

Välkommen med din ansökan!

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård. Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/72

Placering/enhet:

Till Västerviks- och Oskarshamns sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-05-26

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Carl-Johan Nirbrant

Ekonomichef

0490-86664

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30