Verksamhetschef till Kvinnokliniken

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

En viktig, ansvarsfull och givande chefsroll som tillsammans med klinikens chefer och medarbetare har som ständigt fokus att erbjuda en patientsäker vård och gott bemötande.
Rollen som verksamhetschef innebär att du leder och fördelar arbetet på kliniken och har ett nära samarbete med övriga kliniker på sjukhuset och sjukhusledningen. Du kommer att vara direkt ansvarig chef för klinikens totalt fyra avdelningschefer samt klinikens ca 20 läkare. Du bär ansvar för att sätta både kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska. Du följer upp hur arbetet går framåt gentemot enhetens mål och samordnar resurser utifrån det.

Den medicinska utvecklingen går snabbt och det är i rollen som verksamhetschef ditt ansvar att säkerställa att kliniken följer med i nya behandlingsformer och metoder. Verksamheten står för ett förhållningssätt som utgår ifrån ett engagerat ledar- och medarbetarskap som är baserat på kunskap och motivation. 
Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.
I Region Kalmar län har vi valt att arbeta med, och utbilda våra chefer, inom det utvecklande ledarskapet (UL) som kännetecknas av att vara föredöme, visa personlig omtanke och kunna inspirera och motivera sina medarbetare. 
Chef och ledarskap inom Region Kalmar län.

Som anställd inom Region Kalmar län har du en mängd förmåner, läs mer här: Förmåner inom Region Kalmar län.

Vi söker

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot hälso- och sjukvård och erfarenhet inom din profession. Har du läkarexamen är det meriterande, likaså om du har kunskap inom kvinnosjukvård. Vi ser gärna att du har genomfört chefs- och ledarskapsutbildning eller har erfarenhet av att arbeta som chef.
Vi tror på ett tydligt och utvecklingsinriktat ledarskap där samarbete är av största vikt. Där man som ledare tar ansvar för mål och hjälper till på det sätt som behövs för att gruppen ska prestera. Du ska vara drivande för att främja ett klimat som sätter ”patienten först” i hela vårdkedjan. Som person har du god självinsikt och har förmåga att dra lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen. Du har förmåga att tänka strategiskt och ser på sakers långsiktiga betydelse och samtidigt agera beslutsamt trots begränsad information eller svåra omständigheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Kvinnokliniken i Västervik och Mödrahälsovården i norra Kalmar län verkar genom att bedriva en välfungerande hälso- och sjukvård inom kvinnosjukvård, mödrahälsovård och förlossning. Kliniken omfattar gynekologisk mottagning med dagvård samt operations- och förlossningsavdelning. Vårdavdelning omfattar BB och gynekologisk slutenvård med 15 platser.
Våra styrkor beskrivs i form av lojalitet och flexibilitet med stort lösningsfokus. Vi har roligt tillsammans och är stolta och upplever arbetet som både utvecklande och meningsfullt.
"Hos oss är vi omtänksamma om varandra och fokuserar på patientens och dess anhörigas bästa!"

Information om Västervik - skärgårdsstaden i Småland!

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/218

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-08-12
Upplysning om tjänsten

Sibylle Loo, Sjukhuschef

072-7353553
Upplysning om tjänsten

Moa Bodlund Odensten, Läkarföreningen

0490-86000vxl
Upplysning om tjänsten

Malin Nyström, SRAT

070-3501424
Upplysning om tjänsten

Patrik Ålstam, Vision

0490-86000vxl
Upplysning om tjänsten

Larita Vigander, Kommunal

0490-86230
Upplysning om tjänsten

Marie Eklind, Vårdförbundet

0490-86000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 13 augusti 2022 Lämna synpunkter på innehållet