Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Verksamhetschef till Barn- och ungdomshälsan

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Som verksamhetschef på barn- och ungdomshälsan erbjuder vi dig ett meningsfullt och ansvarsfullt uppdrag på en enhet som är i en spännande utveckling. Med fokus på lindrig och medelsvår psykisk ohälsa erbjuder barn- och ungdomshälsan tidiga och behovsanpassade individ- och familjeinriktade insatser till barn och unga mellan 6-17 år och deras familjer. Uppdraget innebär att leda en organisation i förändring med nya utmaningar där vi arbetar målinriktat med barn och ungdomar samt deras familjer med råd, stöd och kortare behandling. Barn- och ungdomshälsan är i en intressant utveckling då vi ökar den digitala tillgängligheten, utvecklar digitala arbetsmodeller och samverkar över traditionella gränser för att stärka den psykiska hälsan.

I Region Kalmar län arbetar vi med och utbildar våra chefer inom det utvecklande ledarskapet (UL). Det kännetecknas av att man är ett föredöme, visar personlig omtanke och inspirerar och motiverar sina medarbetare. Läs gärna mer om det här: utvecklande ledarskap. Du har dessutom möjlighet till fortlöpande kompetensutveckling genom våra interna chefsutbildningar.

Vi erbjuder en mängd förmåner såsom friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, löneväxling och mycket mer. Vi bryr oss om våra medarbetare och strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Vi söker

Vi välkomnar dig med ett utvecklingsinriktat ledarskap som vill vara med och skapa de förutsättningar som behövs för att förmedla en god hälso- och sjukvård i framtiden. Ditt chefskap ska vila på Region Kalmar läns värdegrund och vision för ett friskare, tryggare och rikare liv. Vi söker dig som har ledarskapserfarenhet och någon form av ledarskapsutbildning. Vi ser gärna att du har en grundprofession inom något av våra vårdyrken. Har du erfarenhet av utvecklingsarbete ser vi det som meriterande.

Som ledare är du lyhörd och har en helhetssyn. Du har förmågan att skapa ett öppet arbetsklimat som utgör grund för delaktighet och engagemang hos dina medarbetare och där ni tillsammans utvecklar verksamheten. Vidare är du tydlig och trygg som ledare och med ditt stora engagemang för hälso- och sjukvård driver du verksamheten som du ansvarar för framåt. Förutom planering, drift och uppföljning så är samverkan med andra aktörer viktigt. I vår organisation är öppenhet, kunnighet och engagemang viktiga grundstenar. Stor vikt läggs vid dina personliga ledaregenskaper.

Chefskapet är tidsbegränsat och omfattningen på chefsuppdraget kan diskuteras. Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning i organisationen inom din grundprofession.

Vår arbetsplats

Inom primärvården är arbetet med psykisk hälsa föremål för stort intresse nationellt och under utveckling. Region Kalmar län storsatsar för att tidigt möta den psykiska ohälsan hos våra unga. I linje med Nära Vård vill vi utveckla vården till att utgå från patientens individuella förutsättningar och behov. Barn- och ungdomshälsan är en länsövergripande enhet, med mottagningar i Kalmar, Västervik, Oskarshamn, Vimmerby och digitalt på 1177. I övriga kommuner finns möjligheten att besöka oss på hälsocentralen. Här arbetar psykologer, socionomer, socialpedagoger, sjuksköterska och lärare.

Vi har ett öppet utvecklingsklimat och eftersträvar hög serviceanda. Vi söker dig som med ditt goda ledarskap tillsammans med barn- och ungdomshälsans medarbetare kan arbeta för en arbetsplats som genomsyras av hög trivsel och god arbetsmiljö.

Välkommen med din ansökan!

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/583

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-09-26
Upplysning om tjänsten

Niklas Föghner, Primärvårdsdirektör

0480-89999
Upplysning om tjänsten

Maria Enge Jonsson, HR-chef

0480-448460
Upplysning om tjänsten

Mari Eklind, Vårdförbundet

0492-17855
Upplysning om tjänsten

Larita Vigander, Kommunal

0490-86230
Upplysning om tjänsten

Gerd Bergström, Vision

0480-84633
Upplysning om tjänsten

Åsa Persson, Läkarförbundet

0471-18511
Upplysning om tjänsten

Sofi Hild, Psykologförbundet

0480-89909
Upplysning om tjänsten

Lena Pleijel Rydberg, Akademikerförbundet SSR

0480-38481

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30