Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Verksamhetschef Ambulansverksamheten Kalmar län

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete med möjlighet att förändra och förbättra för många patienter tillsammans med engagerade medarbetare. Du kommer att ha en central roll i klinikens samverkan där du samarbetar med exempelvis primärvård, psykiatri, kommun och andra samhällsbärande funktioner. Ambulansverksamheten är organiserad under Länssjukhuset i Kalmar och klinikens övergripande mål är att invånarna känner trygghet och tillit och får rätt insats i rätt tid och att det sker med god samverkan.

Ambulanssjukvårdens huvudsakliga uppgift är att tillgodose befolkningens behov av ambulanssjukvård. Förändringen som sker inom sjukvårdens processer och i samhället medför ökade krav på bredden av den medicinska kompetensen. Prehospitalt bör vi ha kompetens för att kunna ge god, effektiv och säker nära vård till alla medborgare. Ambulanssjukvårdare och ambulanssjuksköterska arbetar i olika interprofessionella team med läkare och övriga samhällsviktiga aktörer.

I rollen som verksamhetschef ansvarar du för klinikens verksamhet, medarbetare och ekonomi samt följer upp mål och resultat. Ditt arbete ska leda till en god och säker vård för våra patienter där värdegrundsfrågorna ligger i fokus. Verksamheten genomsyras av chefer med ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som inspirerar och motiverar sin omgivning och skapar delaktighet. Du har personalansvar för ambulansverksamhetens fem ambulanschefer, en läkare och sex medarbetare med specialistfunktioner.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

I denna rekrytering tillämpar vi tester i vårt urval såsom problemlösnings- och personlighetstest som mäter arbetsprestation och beteenden i arbetslivet.

Vi söker

Du har en akademisk examen med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta som chef/ledare, gärna inom hälso- och sjukvård.

Du är en tydlig, strukturerad och engagerad ledare med god förmåga till helhetssyn. Som person har du lätt för att kommunicera och har ett positivt förhållningssätt. Du är duktig på att samarbeta och skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Du lägger stor vikt vid patientfokus samt uppmärksammar och tar tag i olösta problem. Det är även viktigt att du är uthållig och lösningsorienterad i utvecklings- och förändringsprocesser och vågar tänka nytt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Kalmar län består av 12 kommuner med totalt cirka 247 000 invånare, upptagningsområdet sträcker sig över en yta av 11 694 kvadratmeter. I länet finns glesbygd, landsbygd, städer, sjöar, öar och skärgård. Ambulanssjukvårdens huvudsakliga uppgift är att tillgodose befolkningens behov av ambulanssjukvård. Ambulanssjukvården är en länsövergripande verksamhet med ambulanser placerade på 15 orter i länet. Ambulanssjukvårdens mål är att bedöma patienten, behandla vid behov och hänvisa till rätt vårdnivå. Inom ambulanssjukvården finns resurser som akutambulanser, lättvårdsambulans samt en buss som transporterar patienter mellan länets sjukhus och Regionsjukhuset i Linköping. Ambulanssjukvården i Region Kalmar län har cirka 200 medarbetare. Under sommarhalvåret ökar antalet invånare med anledning av turister och evenemang i länet.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100%. Om du arbetar deltid men önskar arbeta heltid kan utökning av tjänst erbjudas vid annan arbetsplats.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/801

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-11-26
Upplysning om tjänsten

Annkristin Svensbergh, Sjukhuschef

0480-448210
Upplysning om tjänsten

Alexandra Persson, Vårdförbundet

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Larita Wigander, Kommunal

0490-86230
Upplysning om tjänsten

Björn Flodmark, Läkarföreningen

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Angelika Holmberg, Vision

0480-81000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30