Verksamhetschef Akutkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete med möjlighet att förändra och förbättra för många patienter tillsammans med engagerade medarbetare. Akutkliniken erbjuder god vård till dem som är i akut behov av sjukhusets resurser för diagnostik och behandling. Akutkliniken är entrén till sjukhuset och samarbetar med de flesta av sjukhusets verksamheter samt kommuner, primärvård och polis för att nämna några. Du kommer att ha en central roll i klinikens samverkan.

Fokus utifrån akutklinikens mål är att förenkla och förbättra vårdkedjan för patienter samt verka för en god och hållbar arbetsmiljö för medarbetarna.

I rollen som verksamhetschef ansvarar du för klinikens verksamhet, medarbetare och ekonomi samt följer upp mål och resultat. Ditt arbete ska leda till en god och säker vård för våra patienter där värdegrundsfrågorna ligger i fokus. Verksamheten genomsyras av chefer med ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som inspirerar och motiverar sin omgivning och skapar delaktighet. Du har personalansvar för klinikens tre avdelningschefer.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Du har en akademisk examen med inriktning mot hälso- och sjukvård och erfarenhet inom din profession. Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta som chef/ledare inom hälso- och sjukvård och gärna från en roll inom Region Kalmar län.

Du är en tydlig och engagerad ledare som har ett positivt förhållningssätt och vågar tänka nytt. Du är strukturerad och har god förmåga till helhetssyn. Som person är du duktig på att samarbeta och skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Du arbetar patientcentrerat. Det är även viktigt att du är lösningsorienterad i utvecklings- och förändringsprocesser. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

På akutkliniken vid Länssjukhuset i Kalmar tar vi framförallt hand om kirurg-, ortoped-, medicin- och infektionspatienter. Vår arbetsplats samarbetar med de flesta vid sjukhuset, ambulansverksamheten, polismyndigheten, kriminalvården, andra sjukhus, regionens förvaltningar samt hemsjukvården i närliggande kommuner. I anslutning till akutmottagningen finns också vår akutvårdsavdelning med 18 vårdplatser för akuta patienter som är i behov av observation och behandling. Vi har ett nära samarbete med geriatriska rådgivningsteamet som finns på akutkliniken. Totalt arbetar cirka 140 medarbetare på kliniken. Vi arbetar kontinuerligt med kompetensutveckling utifrån medarbetarnas och verksamhetens behov.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/641

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-08-07
Upplysning om tjänsten

Annkristin Svensbergh, Sjukhuschef

0480-448210
Upplysning om tjänsten

Angelika Holmberg, Vision

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Björn Flodmark, Läkarföreningen

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Malin Lindestål, Kommunal

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Pernilla Petersson, Vårdförbundet

0480-81000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30