Verksamhetschef – Radiologiska kliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande roll i en verksamhet som utför både akut och elektiv vård, kännetecknas av höga flöden och som är det diagnostiska navet på Länssjukhuset – alltid med patienten i centrum. Just nu genomgår Sverige en förändring i styrningen av sjukvården med fler tydliga nationella riktlinjer som innefattar bilddiagnostik och där kommer du att spela en viktig roll i att kliniken håller sig ajour inom området.

I rollen som verksamhetschef ansvarar du för klinikens verksamhet, medarbetare och ekonomi samt följer upp mål och resultat. Ditt arbete ska leda till en god och säker vård för våra patienter där värdegrundsfrågorna ligger i fokus. Verksamheten genomsyras av chefer med ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som inspirerar och motiverar sin omgivning och skapar delaktighet. Du har personalansvar för klinikens tre avdelningschefer samt 27 läkare.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot hälso- och sjukvård eller annan relevant utbildning, har du läkarexamen är det meriterande. Chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård är meriterande. Vi ser gärna att du har genomfört chefs- och ledarskapsutbildning och/eller har forskningsmeriter.

Vi söker dig som är kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap och har god förmåga till helhetssyn. Som person är du duktig på att skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Du arbetar alltid patientcentrerat när beslut fattas och när framtida behov ska beaktas. Det är även viktigt att du är nyfiken och lösningsorienterad i utvecklings- och förändringsprocesser samt samarbetar för att uppnå gemensamma mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Radiologiska klinikens upptagningsområde är framför allt sjukvården i södra Kalmar län men jourtid även från mellersta länsdelen. Kliniken utför i stort samtliga förekommande undersökningar på en modern röntgenklinik. Det utförs cirka 100 000 undersökningar per år på kliniken varav ca hälften är akuta. Kliniken har cirka 100 anställda och består av läkare, röntgensjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/1154

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-01-30
Upplysning om tjänsten

Annkristin Svensbergh, sjukhuschef

0480-44 82 10
Upplysning om tjänsten

Emma Fransson, Läkarföreningen

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Carl Wykman Vision

0491-782 416
Upplysning om tjänsten

Gustav Gustavsson, Kommunal

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Pernilla Petersson, Vårdförbundet

0480-448 881

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 28 januari 2022 Lämna synpunkter på innehållet