Verksamhetschef - Radiologiska kliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande roll i en verksamhet som utför både akut och elektiv vård, kännetecknas av höga flöden och som är det diagnostiska navet på Länssjukhuset – alltid med patienten i centrum. Just nu genomgår Sverige en förändring i styrningen av sjukvården med fler tydliga nationella riktlinjer som innefattar bilddiagnostik och där kommer du att spela en viktig roll i att kliniken håller sig ajour inom området.

- Som verksamhetschef är personalen din viktigaste tillgång. Jag har haft glädjen att leda Radiologiska kliniken under 6 år och det har varit ett nöje tack vare medarbetare som förstår att vi skapar varandras arbetsmiljö och som gör utvecklingsarbete enkelt. Efter den här tiden ser jag fram emot att åter arbeta kliniskt på kliniken, säger nuvarande verksamhetschef Björn Forsberg.

I rollen som verksamhetschef ansvarar du för klinikens verksamhet, medarbetare och ekonomi samt följer upp mål och resultat. Ditt arbete ska leda till en god och säker vård för våra patienter där värdegrundsfrågorna ligger i fokus. Verksamheten genomsyras av chefer med ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som inspirerar och motiverar sin omgivning och skapar delaktighet. Du har personalansvar för klinikens tre avdelningschefer samt 27 läkare.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning mot hälso- och sjukvård eller annan relevant utbildning, har du läkarexamen är det meriterande. Chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård är meriterande. Vi ser gärna att du har genomfört chefs- och ledarskapsutbildning och/eller har forskningsmeriter.

Vi söker dig som är kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap och har god förmåga till helhetssyn. Som person är du duktig på att skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Du arbetar alltid patientcentrerat när beslut fattas och när framtida behov ska beaktas. Det är även viktigt att du är nyfiken och lösningsorienterad i utvecklings- och förändringsprocesser samt samarbetar för att uppnå gemensamma mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Radiologiska klinikens upptagningsområde är framför allt sjukvården i södra Kalmar län men jourtid även från mellersta länsdelen. Kliniken utför i stort samtliga förekommande undersökningar på en modern röntgenklinik. Det utförs cirka 100 000 undersökningar per år på kliniken varav ca hälften är akuta. Kliniken har cirka 100 anställda och består av läkare, röntgensjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/672

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-10-03
Upplysning om tjänsten

Annkristin Svensbergh

0480-44 82 10
Upplysning om tjänsten

Emma Fransson, Läkarföreningen

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Gustav Gustavsson, Kommunal

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Pernilla Petersson, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Carl Wyckman, Vision

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 4 oktober 2021 Lämna synpunkter på innehållet