Vårdkoordinator till BUP Akutavdelning

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Rollen som vårdkoordinator handlar till stor del om tillgänglighet, god kommunikation samt samverkan, med patienter, personal och övriga aktörer runt patienten såsom, barnhabilitering, socialtjänst, och våra jourlinjer i vuxenpsykiatri och barnmedicin.

En viktig arbetsuppgift för vårdkoordinatorn blir att vara samordnare för arbetet med samordnad individuell plan, SIP och tjänstemannamöten. Du kommer att hjälpa vårdpersonalen & avdelningsläkare på avdelningen med att organisera, boka och kalla till SIP och tjänstemannamöten. I många fall är du enhetens representant ihop med avdelningschef och läkare vid SIP möten. Du håller även ansvariga behandlare/läkare i vår öppenvård uppdaterad om inskrivning och hur patienternas vård fortlöper.

Du kommer tillsammans med övriga medarbetare och avdelningschef jobba med att utveckla samarbetet med verksamhetens externa samarbetspartners, såsom kommunal individ- och familjeomsorg, vårdgrannar som barnmedicin/habiliteringen samt BUP i andra län. Du kommer också arbeta med kontinuerlig uppföljning efter utskrivning, och återrapportera till avdelningschef. Du är behjälplig avdelningsläkare/avdelningschef att ta emot, ST-läkare, AT-läkare och läkarstudenter.

Du kommer att ansvara för inläggning på BUP Akutavdelning och en bra samordning kring patienter tillsammans med avdelningsläkare/ansvarig läkare i öppenvård, vid behov hålla kontakt med patienten/föräldrar/ansvarig öppenvård och eventuellt se över möjlighet till vård i annat län. 

Du medverkar vid avdelningsläkarens akutbedömningar och uppföljningar efter utskrivning. Dokumentation sker i Cosmic. Ditt arbete utförs i direkt anslutning till vårdavdelningens ordinarie arbete i avdelningsmiljö, med direkt patientarbete, när verksamhetens behov är sådant.
I tjänsten ingår även att dokumentera behandlingskonferenser och de vårdplaner som beslutas i dessa forum.

I din tjänst kommer du även att inneha vissa delegerade arbetsuppgifter.

Det finns goda möjligheter för fortbildning och kompetensutveckling. Vi har förmåner som flextid, friskvårdsbidrag och extra semesterdagar när du har fyllt 40 år och 50 år.

Vi söker

Dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi söker dig som har mycket god organisationsförmåga, uttalat god samarbetsförmåga och lätt att skapa goda relationer med kollegor såväl internt som externt. Du är kommunikativ och diplomatisk samtidigt som du inte räds för att fatta egna beslut och har förmåga att prioritera.

Som person är du ödmjuk och positiv och vågar ta egna initiativ. Funktionen kräver stor flexibilitet, god förmåga att planera och strukturera, samt utpräglat lösningsfokus. Erfarenhet av barnpsykiatri ser vi som meriterande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Vi ingår i den specialiserade barn och ungdomspsykiatrin i Kalmar län. Vi är en akutavdelning med fyra vårdplatser och en överbeläggningsplats. Vårt arbete är familjeinriktad och vänder sig till barn med svår psykiatrisk problematik. Vi är sammanlagt ca. 30 medarbetare företrädelsevis sjuksköterskor och skötare som jobbar på avdelningen. Vi arbetar i nära samarbete med våra öppenvårdsmottagningar Kalmar/Oskarshamn och Västervik/Vimmerby, och klinikens akutfunktion, då vi är länsövergripande.
Till kliniken hör även en ätstörningsenhet med mottagningar i Kalmar och Västervik. Tillgänglighet, respektfullhet och professionalism är våra ledord. Vi värnar om en hög kvalitet och ett helhetstänkande i arbetet.

Vi har nyligen flyttat in i nybyggda lokaler vid Länssjukhuset i Kalmar.

 

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård och behandling för vuxna, barn och ungdomar.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/616

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-08-28
Upplysning om tjänsten

Jacqueline Doohan, Avdelningschef

0480-84566
Upplysning om tjänsten

Alexandra Persson, Vårdförbundet

070-8211611

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 29 augusti 2022 Lämna synpunkter på innehållet