Utredare

Regionstab

Vi erbjuder

Utredningsverksamheten på Regiondirektörens stab enheten Samordning hälso- och sjukvård söker en ny utredare.

Är du intresserad av att arbeta med frågor som påverkar såväl regionens, våra samarbetspartners och invånarnas vardag? Då kanske just du borde söka!

Genom analytiskt arbete bearbetas material för bland annat politiska beslut och handlingsplaner. I arbetet ingår även stöd till verksamheten i form av exempelvis faktainhämtning och rapporter av- och om olika delar av verksamheten. Utredningsverksamheten ska präglas av neutralitet, kvalitet och integritet.

Som utredare vid utredningsverksamheten arbetar du som en del av utredningsteamet. Arbetet kräver att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Att du har lätt att växla tempo och att du har ett stort intresse för informationsinhämtning. Arbetet kan också kräva andra arbetsinsatser som att ta fram information, presentationer, faktakontroller och i viss mån integrationsarbete.

Att arbeta som utredare kräver också flexibilitet och möjlighet att stödja enheten i flera olika frågor vid behov. Du kommer exempelvis ansvara för området kring avgifter och egenavgifter. Du kommer också att vara ett stöd inom den försäkringsmedicinska processen och stödja andra komplexa uppgifter där enheten ser ett behov. Detta ställer stora krav på utredarna att kunna läsa in sig på olika juridiska områden och skapa god kännedom om vårdens olika verksamheter.

Du förväntas delta i produktionen av de utredningsrapporter som sedan ligger till grund för beslut på olika nivåer och som kan beröra många människor och innehålla mycket känsligt material varför du förväntas ha en hög professionell integritet. Att kunna tala inför större församlingar, redogöra för utredningar och knyta kontakter är också delar av utredarens vardag.

Vi söker

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande eftergymnasial utbildning inom statsvetenskap, beteendevetenskap, juridik eller annat område som arbetsgivaren bedömer relevant. Kunskap om hälso- och sjukvårdsfrågor är meriterande. Du har erfarenhet av utredningsarbete, gärna inom offentlig förvaltning och vana av att arbeta inom en politiskt styrd organisation. För att uppnå verksamhetens mål behöver du vara flexibel, driven, ha lätt att knyta kontakter samt möjlighet att utveckla dina kunskaper inom juridik och hälso- och sjukvårdens arbete och sammansättning. Du är självgående och har lätt att samarbeta över kunskaps- och verksamhetsgränser.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du förväntas kunna resa i tjänsten varför B-körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Enheten Samordning hälso- och sjukvård på Region Kalmar län tillhör Regiondirektörens stab. Enheten består till större delen av experter inom olika fält och fungerar som en stödverksamhet till hela organisationen.

Enheten jobbar bland annat med regionsjukvård, kommunsamverkan, läkemedel, rehabilitering och sjukskrivning, patientavgifter, hälsoval, kunskapsstyrning, integration och utredningsverksamhet.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/629

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-10-25

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Sofia Hartz Planeringsdirektör

0480-841 60

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30