Underläkare/legitmerad läkare, klinisk kemi/transfusionsmedicin

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Då en av våra ST-läkare går hem på föräldraledighet söker vi hennes vikarie!
Befintlig tjänst är ett vikariat med det finns goda möjligheter till ST-tjänst och tillsvidareanställning.

Som underläkare hos oss på klinisk kemi och transfusionsmedicin kommer du att svara på medicinska frågor som gäller blodgivare och blodtransfusioner. Du kommer arbeta med tolkning och rådgivning gällande analyser, utfall och vidare utredningar. Vissa är rutinmässiga som bedömning av elektroforeser – andra utförs på särskild begäran. Du kommer medverka i införande av nya analyser i samarbete med olika yrkesgrupper såsom kemister, biomedicinska analytiker och IT-personal samt upprätta metodbeskrivning.

Din roll blir konsultativ och du utreder samt svarar på frågor från kollegor utanför specialiteten och från övrig personal på laboratoriet. Du kommer hålla i utbildningar för personalen på laboratoriet och vara delaktiga i klinikens projekt.

Vi erbjuder en spännande verksamhet som ständigt utvecklas för att tillgodose sjukvårdens behov. Som läkare hos oss är du aktiv i verksamheten samtidigt som du är involverad i vårt utvecklingsarbete.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad läkare. Du bör ha goda kunskaper i svenska, både skriftligen och muntligen, samt god datorvana.

Som person behöver du vara initiativtagande och självgående i ditt arbete men samtidigt ha en god samarbetsförmåga. En stor del av arbetet kräver samarbete med övrig personal på laboratoriet för att behålla en god analyskvalitet.

I din roll som läkare på kliniken behöver du visa på ett gott ledarskap gentemot övrig personal. Du är serviceinriktad och har en bra ekonomisk medvetenhet. Som en del av att driva verksamhetens utvecklingen framåt behöver du ha ett utvecklade förhållningssätt och vara aktiv i omvärldsbevakningen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Vi är ca 130 medarbetare som arbetar i en ackrediterad verksamhet med högt ställda kvalitetsmål och fokus på allas delaktighet. Kliniken är forskningsaktiv med disputerade medarbetare. Vi har ett aktivt samarbete med Linnéuniversitetet och deltar vid grundutbildning av biomedicinska analytiker. Vi samarbetar även med Linköpings universitet och tar emot läkarstuderande i vår verksamhet. Inom enheten arbetar två överläkare, två ST-läkare. Vi håller även på att rekrytera ytterligare specialistläkare. Huvudsaklig placering är vid laboratoriet på Länssjukhuset i Kalmar men viss tjänstgöring ingår också vid laboratorierna på Oskarshamns och Västerviks sjukhus.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/839

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-01-17

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Linda Olofsson, Basenhetschef

0480-810 49
Upplysning om tjänsten

Johan Karlsson, Läkarföreningen

0480-448 828

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 18 januari 2021 Lämna synpunkter på innehållet